Politika

Latvijas ĀM par tikšanos ar Dvorkoviču: šādi meistarstriķi neatkārtosies

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Латвии Э.Ринкевичс
Глава МИД Латвии Э.Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM uzskata, ka nesena Zaļo un zemnieku savienības ministru tikšanās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču atstājusi negatīvu iespaidu uz Baltijas republikas sabiedrotajiem.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Mācību no neformālās "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) līderu tikšanās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču guvuši visi, vairs nekas tamlīdzīgs nenotiks, paziņojis intervijā "Rīta panorāmai" ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēsta LETA.

"Tas rada nelāgu iespaidu mūsu sabiedrotajiem. Mēs nevaram iet pie Eiropas draugiem un teikt, ka esam vienoti, ja paši taisām šādus meistarstiķus," — uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš atgādināja, ka ĀM bija informācija par Dvorkoviča tikšanos ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, par to, ka notiks tikšanos ar pārējiem ministriem — nē. Vienlaikus Rinkēvičs uzsvēra, ka šo jautājumu uzskata par izsmeltu. Rinkēvičs atzīmēja, ka ĀM ir atbildīgā par sankciju ievērošanu iestāde, kuru jāinformē par šādām sarunām, un būtu pieticis ar vienu zvanu vai oficiālo preses relīzi.

"Domāju, ka mācību ir guvuši visi, un nekas tamlīdzīgs neatkārtosies," — rezumējis Latvijas diplomātijas vadītājs.

Augusta sākumā atvaļinājuma laikā Krievijas vicepremjers Arkādijs Dvorkovičs tikās ar trim ministriem no Zaļo un Zemnieku savienības. Rezultātā pret finanšu ministres Danas Reizniece-Ozolas, satiksmes ministru Uldi Auguli un zemkopības ministru Jāni Dūklavu vērsās daudzu politisko darbinieku arī ārlietu ministra Edgara Rinkēviča sašutums.

Tikšanās ar Krievijas ierēdni notika zivju pārstrādes uzņēmuma Karavela teritorijā. Līdz tam Krievijas vicepremjers apmeklēja Rīgas domi, tikās ar galvaspilsētas mēru Nilu Ušakov, un paziņojis, ka sankcijas nav mūžīgas, un drīz Krievija ar Latviju sāks atjaunot starpvaldību kontaktus.

Ziņu lente
0