Ekonomikas ministrs zina, kā apturēt migrāciju

© Sputnik / Maxim BlinovEkskavatora darbs. Foto no arhīva
Ekskavatora darbs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens uzskata, ka Latvijas iedzīvotāju emigrāciju spēs apturēt tikai minimālās algas celšana.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji arī turpmāk dosies projām uz citām valstīm, ja minimālā alga netiks palielināta straujāk. Cilvēki arī turpmāk dosies turp, kur tā ir augstāka, LNT raidījumā "900 sekundes" paziņoja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Viņš atbalsta Labklājības ministrijas ierosinājumu par 37 eiro palielināt minimālo algu — no pašreizējiem 370 eiro līdz 407 eiro.

Ašeradens norāda, ka šogad kopējais algu līmenis valstī pieaugs par 5%, tāpēc neradīsies nekādas grūtības, ja minimālā alga pieaugs par 20 eiro. Taču nepieciešama diskusija par lielāku minimālās algas līmeni, raksta LETA.

"Jādod signāls tiem cilvēkiem, kas brauc atpakaļ, ka minimālā alga augs. Piemēram, Igaunijā minimālā alga patlaban ir 430 eiro, bet no nākamā gada tā būs 470 eiro. Līdz ar to minimālās algas starpība Latvijā un Igaunijā būs 100 eiro. Tāpēc liela daļa Latvijā strādājošo pieņem lēmumu doties strādāt uz Igauniju," — paskaidroja ekonomikas ministrs.

Viņš norādīja, ka šī iemesla dēļ daudzi ir pieņēmuši lēmumu strādāt Igaunijā.

Ekonomikas ministrs uzskata, ka bažas par to, ka minimālās algas celšana radīs papildu slogu uzņēmumiem reģionos, un tiem nebūs motivācijas veidot jaunas darba vietas, nav pamatotas.

 

Ziņu lente
0