Politika

Kučinskis draud "Vienotībai" ar valdības maiņu

© AP Photo / Francois Walschaerts Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki aizturēja Ingas Koļegovas brāli, premjerministrs Māris Kučinskis pavēstīja, ka Inga Koļegova, kuras iecelšanu VID ģenerāldirektora postenī "Vienotības" ministri vakar atteicās apstiprināt, šo posteni saņems pat gadījumā, ja nāksies nomainīt valdību.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Situācija, kas saistīta ar VID ģenerāldirektora iecelšanu postenī, ir likusi saasināties premjerministra Kučinska un partijas "Vienotība" attiecībām tik lielā mērā, ka premjers informējis par savu nodomu atstādināt valdību.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Rotācija VID rindās

Šodien pie Latvijas robežas tika aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas brāļa automašīna. Premjerministrs preses konferencē pauda uzskatu, ka tas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par "shēmām un struktūrām" VID, kuru locekļi nevēlas vadītāju, kas ieviestu pārmaiņas iestadē. Arī "Vienotībā" ir cilvēki, kuri nevēlas reformas VID.

Māris Kučinskis paskaidroja, ka nākamnedēļ Inga Koļegova tiks iecelta VID ģenerāldirektora amatā, neskatoties uz "Vienotības" ministru lēmumu viņu šajā amatā neiecelt.

"Spēki, kas ir ieinteresēti vājā VID, ir pietiekoši dzīvi. "Vienotības" ministriem vēlos uzsvērt, ka es neesmu ar mieru piedalīties šādās spēlēs. Vai nu veidojam tiesisku vidi, kurā nav vietas personām, kas domā par labuma gūšanu, vai arī jābūt citai valdībai," – uzsvēra premjerministrs.

VID pagaidām nekomentē notiekošo

Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars pēc preses konferences pavēstīja, ka automašīnu aizturējusi viena no VID apakšnodaļām. Koļegovas brālis nav aizturēts.

Aģentūra LETA informēja, ka aizturēta Koļegovas brāļa Imanta Zudāna automašīna. Vietnē Firmas.lv publicētā informācija liecina, ka Imants Zudāns ir tirdzniecības uzņēmuma Molport līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis. Otrs Koļegovas brālis Māris Zudāns ieņem valdes priekšsēdētāja posteni uzņēmumā Pallogs, kura nodokļu deklarācijas radījušas aizdomas partijā "Vienotība" par Koļegovas negodīgumu.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Bijušie VID darbinieki neiet uz jauno darbu

Tas ir spiediens uz ģimeni – tā Zudāna automašīnas aizturēšanu sarunā ar aģentūru LETA komentēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola. Viņa nebija informēta par Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanas iemesliem, taču pauda pārliecību, ka aiz tās stāv cilvēki, kuri nevēlas redzēt Koļegovu VID vadītāja postenī.

"Vienotības" parlamenta frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa pavēstīja, ka "Vienotība" nemainīs viedokli jautājumā par Koļegovas kandidatūru. Viņa norādīja, ka "Vienotībai" vēl joprojām nav skaidri kritēriji, kas ļāvuši izvēlēties kandidātu minētajam amatam, kā arī partijā bažas rada kandidātes reputācija.

Āboltiņa uzsvēra, ka, izvēloties kandidātu tādam amatam, nav vietas kritērijam "es viņu zinu kopš Valmieras laikiem."

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis paziņoja, ka nākamnedēļ Koļegova tiks iecelta amatā, ja vien spiediena rezultātā neatteiksies no savas kandidatūras.

Ziņu lente
0