Latvijas tirgotāji arī grib atpūsties svētkos

© liveriga.comTirdzniecības centrs Riga Plaza. Foto no arhīva
Tirdzniecības centrs Riga Plaza. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) un Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrība (LTDA) izstrādā priekšlikumus likumdevējiem, lai svētku dienās veikali būtu slēgti.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Latvijas Tirgotāju asociācija nopietni ierosina slēgt veikalus valsts svētku dienās, vēsta LETA.

Šonedēļ šis jautājums tika apspriests tirdzniecības nozares Sociālā dialoga padomes sēdē.

Ужин в кафе Риги - Sputnik Latvija
Ciemos uz Rīgu: labs tūrists - dāsns tūrists

Perspektīvā organizācijas vēlas panākt, lai aizliegums attiektos uz darbu svētdienās, kā tas ir pieņemts daudzās ES valstīs.

Paredzams, ka mazo biznesu šie jaunumi neskars.

Galīgo lēmumu par to, kādi priekšlikumi tiks iesniegti izskatīšanai likumdevējiem, LTA pieņems konferencē 18. augustā, bet arodbiedrību padome — 13. septembrī.

Pēc LTA prezidenta Henrika Ddanuseviča domām, sociālais labums no šādu ierobežojumu ieviešanas būs, jo tirdzniecības darbinieki varēs pavadīt brīvdienas ar ģimeni un bērniem. Iegūs arī uzņēmumi, jo atpūtušies cilvēki strādās ar lielāku atdevi.

Viņš uzsvēra, ka darbs svētdienās nenes lielu peļņu lielajiem tīkliem, jo apgrozījums ir neliels, bet izdevumi ir divreiz lielāki. Tie cilvēki, kuri nepaspēs izdarīt vajadzīgos pirkumus darba dienās, varēs apmeklēt nelielos veikalus, kam būs atļauts strādāt brīvdienās. Šādas izmaiņas darba grafikā sekmēs mazā biznesa konkurētspēju.

Parakstu vākšana par šo priekšlikumu sākta iniciatīvu portālā Manabalss.lv. Trīs gadu laikā iniciatīvu atbalstījuši vairāk nekā 1600 cilvēku. Tās izskatīšanai Saeimā ir nepieciešams savākt 10000 parakstu.

Jau ziņots, ka lielveikali iebilda pret šo iniciatīvu, jo aizliegums strādāt svētdienās ievērojami samazinot to ieņēmumus.

© Sputnik / Ekaterina StarovaKurš pasaulē ir dāsnākais?
Kurš pasaulē ir dāsnākais? - Sputnik Latvija
Kurš pasaulē ir dāsnākais?
Ziņu lente
0