Latvijas lauksaimniecībā mazinājies nelegāļu skaits

© Foto : gavi.lvКоровы на ферме в Латвии
Коровы на ферме в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn gandrīz katrā otrajā zemnieku saimniecībā bija atrodami nereģistrēti darbinieki. Šogad tie atrodami tikai katrā trešajā saimniecībā.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Šī gada pirmajos sešos mēnešos sodīti 13 no 39 uzņēmumiem, ko pārbaudīja Valsts darba inspekcija (VDI) jautājumā par nereģistrētu nodarbinātību lauksaimniecībā. VDI pārstāve Dace Aleksāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka visos gadījumos inspekcija piemērojusi administratīvu sodu.

Pērn VDI veica 104 pārbaudes un konstatēja 42 pārkāpējus – aptuveni 40% no inspicētajām saimniecībām. Ņemot vērā nelegālās nodarbinātības gadījumu lielo skaitu, inspekcija pievērsīs īpašu vērību lauksaimniecībai. Aleksāne uzsvēra, ka nelegālā nodarbinātība ir viens no ēnu ekonomikas elementiem un tās ierobežošana ir visas valsts prioritārs uzdevums.

Atgādināsim, ka jūlija beigās zemnieku saimniecībā Jaunbērze notika indīgu vielu noplūde, kuras rezultātā gāja bojā četri cilvēki, un vēl trīs cietušie tika nogādāti slimnīcā. Cietušo vidū bija divi bērni. Trīs bojāgājušie nelegāli strādāja fermā, viņu starpā bija arī sieviete – sešu bērnu māte.

Ziņu lente
0