Maskavas mērs izsaka atbalstu Nilam Ušakovam

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasDzīvojamā ēka Koteļņičeskaja krastmalā, Maskavā. Foto no arhīva
Dzīvojamā ēka Koteļņičeskaja krastmalā, Maskavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sergejs Sobjaņins novērtēja Rīgas mēra humora izjūtu, ar kādu Nils Ušakovs atbildējis Latvijas Valsts valodas centram sakarā ar sodu par saziņu ar vietējiem iedzīvotājiem krievu valodā.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins pozitīvi novērtēja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova reakciju par sodu, ko viņam piespriedis Valsts valodas centrs (VVC) par krievu valodas pielietošanu sociālajos tīklos.

VVC nolēmis sodīt Rīgas domi par to, ka ziņojumi sociālajos tīklos parādās ne tikai latviešu valodā.

VVC vadītājs Māris Baltiņš paskaidroja, ka Nils Ušakovs personīgi nav saņēmis sodu — "sodīta ir Rīgas dome un tās priekšsēdētājs, valsts institūcijas ierēdnis, kurš, pārstāvot domi, izmanto svešvalodas neatbilstošiem mērķiem."

Pēc paziņojuma par sodu Ušakovs publicēja savā Facebook lapā karikatūru par VVC. Attēlā ir redzami 9 cilvēku galvaskausi ar uzrakstiem (krievs, latvietis, baltais, melnais, aziāts, kristietis, musulmanis, nabags, bagāts) un viens pitekantropa galvaskauss ar uzrakstu "Valsts valodas centrs".

"Pret to var izturēties tikai ar humoru. Malacis, @nilushakov," — rakstīja Sobjaņins savā Twitter mikroblogā.

Ziņu lente
0