ASV turpinās militāros manevrus Baltijas valstīs

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенная техника армии США в Риге
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministra vietnieks apsolīja, ka militārās mācības Eiropas austrumos turpināsies, un pateicās Latvijai par ieguldījumu cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts"

RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. ASV aizsardzības ministra vietnieks Roberts Vorks tikās ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

Tikšanās laikā Vorks apliecināja, ka ASV turpinās aktīvas militārās mācības Latvijā un visā alianses austrumu flangā, kā arī informēja, ka ASV izvietos Eiropā papildu armijas brigādi. Abas puses apstiprināja, ka cer uz vispusīgas NATO klātbūtnes īstenošanu un kopīgu darbu nākotnē.

Vorks apstiprināja ASV gatavību pildīt saistības NATO Statūtu 5. panta ietvaros un sekmēt visu 28 NATO dalībvalstu suverenitāti un teritoriālo vienotību.

Солдаты НАТО на полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
ASV garantēs Baltijas drošību arī nākotnē

Puses apsprieda NATO samitu Varšavā un atzīmēja, ka pašlaik sabiedrotie labāk nekā jebkad gatavi apturēt ārējo agresiju.

Roberts Vorks pateicās Bergmanim par Latvijas ieguldījumu cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts" un vēlmi palielināt aizsardzībai paredzētos izdevumus līdz 2% IKP 2018. gadā, kā arī par "darbu jaunu sistēmu izveides jomā, kas paplašinās valsts militārās iespējas."

Ziņu lente
0