Latvijas Olimpiskā komiteja aizstāv Krievijas sportistus

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasОлимпийские кольца. Архивное фото
Олимпийские кольца. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis uzskata, ka sports nedrīkst būt saistīts ar politiku, lai līdzjutējiem būtu iespēja skatīt labāko sniegumu un rezultātus.

RĪGA, 19. jūlijs — Sputnik. Politikai sportā tiek piešķirta aizvien svarīgāka loma, un tas vājina līdzjutēju cerības un sacensību rezultātus, uzskata Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Олимпийская символика - Sputnik Latvija
Antidopinga skandāls: Krieviju vēlas atstādināt no Olimpiādes

Intervijā radio Baltkom  Vrubļevskis pauda cerību, ka politiskie jautājumi netraucēs izcilu sportistu karjerai.

"Man šķiet, visi, kas seko notikumiem sportā un Olimpiskajām spēlēm, ir ievērojuši, ka politikai organizatoriskajos jautājumos tiek piešķirta aizvien lielāka un lielāka loma. Es vēlētos, lai tas neietekmētu labāko atlētu sniegumu," – viņš teica.

LOK prezidents ir pārliecināts: līdzjutējiem ir tiesības "redzēt labākos sniegumus un rezultātus."

Vrubļevskis izteica cerību, ka sacensību rezultāti nebūs atkarīgi no politiskās situācijas.

Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domes deputāte: Olimpisko apļu vietā drīz būs amerikāņu burgeri
Vakar Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) sniedza ziņojumu Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai, kurā apsūdzēja Krievijas Sporta ministriju un FDD krievu sportistu dopinga analīžu rezultātu slēpšanā.

Saskaņā ar izmeklēšanas rezultātiem Krievijas atlētiem draud atstādināšana no starptautiskajām sacensībām. Piemēram, nav zināms, vai Krievijas izlase varēs piedalīties vasaras Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.

Pēc ziņojuma publicēšanas Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēstīja, ka Krievija vienmēr ir nepārprotami paudusi savu viedokli par to, ka dopings sportā ir nepieļaujams. Jautājums par sankcijām pret Krievijas atlētiem tiks izlemts šodien Starptautiskās Olimpiskās komitejas izpildkomitejas sēdē.

Ziņu lente
0