Galīgi jukuši: Kobzona un Rezņika domas par Laimas festivālu dalās

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле и Александр Буйнов на фестивале "Рандеву" в Юрмале, 2016
Лайма Вайкуле и Александр Буйнов на фестивале Рандеву в Юрмале, 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kultūras meistari pauž savu viedokli par festivālu Rendez-Vous Jūrmalā: pēc dziesminieka un dzejnieka Iļjas Rezņika nervozajiem izteikumiem viņi atbalstīja Laimu Vaikuli – "skaistu sievieti un lielisku organizatoru".

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik, Ļevs Rižkovs. Pirms dažām dienām Jūrmalā tika atklāts Laimas Vaikules muzikālais festivāls Jurmala Rendez-Vous, ko piekrita apmeklēt daudzas Krievijas šovbiznesa zvaigznes.

Dzejnieks un dziesminieks Iļja Rezņiks par zvaigžņu piedalīšanos muzikālajā pasākumā Latvijas teritorijā izteicās nervozi. Intervijā Life viņš paziņoja, ka visas zvaigznes, kas apmeklējušas Vaikules festivālu Jūrmalā, ir "nodevēji".

Kobzonam neļāva ierasties sankcijas

"Galīgi jukuši! – uz mūsu jautājumu dziedātājs un Krievijas Valsts domes Kultūras komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Josifs Kobzons reaģēja temperamentīgi. – Tas nav nekāds festivāls! Tas ir koncerts, kurā tiekas draugi, viesi, ko uzaicināja Laima. Tas arī viss! Laima organizēja draudzīgu akciju. Lai veicas! Tai nav ne mazākā sakara ar politiku. Parasta draugu un kolēģu tikšanās."

— Josif Davidovič, ko jūs domājat par Iļjas Rezņika vēstuli?

— Viņš ir cienījams cilvēks, cienījams dzejnieks. Kāpēc viņam jālien iekšā tajā purvā? Nosaukt par nodevējiem cilvēkus, kas turp dosies? Kādi nodevēji? Ja festivālu organizētu Latvija un nosauktu to par starptautisku, tad vēl varētu viņu saprast. Taču es negribētu pat komentēt viņa vārdus, kas saistīti ar privātu ielūgumu, ar Laimas draudzīgo pasākumu.

© Sputnik / Sergey MelkonovIntars Busulis un Laima Vaikule
Выступление Лаймы Вайкуле и Интарса Бусулиса на фестивале Рандеву в Юрмале, 2016 - Sputnik Latvija
Intars Busulis un Laima Vaikule

Jautāts par to, kāpēc viņš pats netika uzaicināts apmeklet draudzīgo ballīti, Kobzons paskaidroja:

"Laima zina, ka uz mani attiecinātas saknkcijas. Es nebūtu varējis atbraukt, pat ja būtu saņēmis ielūgumu."

— Vai draudzējaties ar Laimu Vaikuli?

— Es draudzējos ar visiem kolēģiem. Man nav ienaidnieku. Man ir kolēģi, ko mīlu vairāk, ko mīlu mazāk, taču man nav sāncenšu, kam es paustu greizsirdīgu necieņu.

Arī Loza domā tāpat

Mēs piezvanījām Jurijam Lozam – māksliniekam, kurš nesen izpelnījies skandalozu slavu ar saviem kategoriskajiem izteikumiem par Krievijas un ārvalstu šovbiznesu.

Jurijs Loza ieteica palasīt vienu no nesenajām publikācijām sociālā tīkla Facebook lapā.

"Manis šajā kompānijā nav, — atgādināja Jurijs Loza. – Mani nekad nav aicinājuši apmeklēt ne "Jūrmalu", ne "Jauno vilni". Neko. Tāpēc nav jēgas to apspriest."

Savā lapā Jurijs Loza raksta: "Man šī apsūdzība šķiet mākslota, jo pasākums ir Laimas privāta darīšana. Tam nav nekāda politiska zemteksta, un mūsu kanālos pasākums netiek pārraidīts.  Iedomāsimies, ka Laima ir uzaicinājusi draugus uz šašlikiem vai iemīļotā suņa dzimšanas dienu. Viņai ir tiesības tā rīkoties? Protams! Šeit ir tieši tas pats, tikai ar dziesmām un dejām."

Skaista sieviete un lielisks organizators

Mēs piezvanījām arī pazīstamajam dzejniekam Viktoram Pelenjagre – Laimas Vaikules labāko (kā viņš pats pieticīgi izsakās) dziesmu autoram.

"Kāda varētu būt mana attieksme pret to? Cilvēki rīko koncertu, cilvēki grib sarīkot svētkus, — viņš paskaidroja. – Mani Laima neuzaicināja. Laima mani ir aizmirsusi."

Tomēr Viktors Pelenjagre nejūtas aizvainots: "Kā var slikti izturēties pret skaistu meiteni, kas lieliski dzied manas dziesmas? Viņa ir talantīga, gudra un skaista sieviete. Bet tagad izrādās, ka viņa ir lieliska lielu festivālu organizatore."

Ziņu lente
0