ASV viceprezidents Baidens apmeklēs Latviju vasaras beigās

© Sputnik / Григорий Василенко / Pāriet pie mediju bankasВице-президент США Джозеф Байден прибыл в Киев
Вице-президент США Джозеф Байден прибыл в Киев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunas gaitā politiķi apliecinājuši gatavību sadarboties Baltijas reģiona drošībai un labklājībai.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja ASV viceprezidentu Džo Baidenu apmeklēt Latviju, vizīte notiks līdz septembrim.

Kā ziņo Baltā nama preses dienests, Baidens sarunu gaitā ar Vējoni uzsvēra, ka ASV ir svarīgas Baltijas valstu drošība un divpusējās attiecības starp ASV un Latviju.

"Līderi apņēmušies cieši sadarboties reģionālas drošības nodrošināšanas un valsts labklājības jautājumos. Sarunas laikā viceprezidents akceptējis prezidenta Vējoņa ielūgumu apmeklēt Latviju šīs vasaras beigās," — uzsvērts ziņojumā.

Karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sardzes maiņa: Latvijā ieradīsies 200 NATO karavīri no ASV
Baidenam gaidāmā vizīte, visticamāk, kļūs par pēdējo kā ASV viceprezidentam. Viņš atstās amatu nākamā gada janvārī, kad amatā stāsies jaunais valsts prezidents, kuru izvēlēsies 8. novembrī.

Džo Baidens labi pazīst Latvijas Republikas politisko eliti. Piemēram, Andrim Bērziņam, Vējoņa priekštecim valsts vadītāja amatā, viņš pasniedza dāvanā galda pulksteni Chelsea. Pagājušā gada vasarā atstājot prezidenta amatu, Bērziņš izpirka šo pulksteni kopā ar vēl četrām dāvanām — no Turcijas, Austrijas, AAE un Vatikāna politiķiem. Dāvanu kopējā summa sasniedza gandrīz 7 200 eiro.

Ziņu lente
0