Latvijas ĀM valsts sekretārs gaida jauno Krievijas vēstnieku

© Ārlietu ministrija/Latvian Foreign MinistryГосударственный секретарь Андрейс Пилдеговичс
Государственный секретарь Андрейс Пилдеговичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču iepriecina ziņa par to, ka par jauno Krievijas vēstnieku Latvijā varētu kļūt Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Jevgēņijs Lukjanovs.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Ja Krievija par jauno vēstnieku Latvijā iecels Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieku Jevgēņiju Lukjanovu, tas nozīmē, ka tā velta lielu uzmanību Baltijas reģionam, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Посол РФ в Латвийской Республике Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs: es saprotu latviešus

Tiesa, Ārlietu ministrija vēl nav saņēmusi oficiālu informāciju par to, kas ieņems Krievijas vēstnieka Latvijā posteni. Par iespējamo šī posteņa kandidātu Pildegovičs uzināja no diskusijām Krievijas Valsts domē.

"Pašlaik Lukjanova kungs ieņem ļoti atbildīgu amatu – viņš ir Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks, strādā ciešā saiknē ar Patruševu un acīmredzot regulāri sniedz ziņojumus prezidentam. Ja Lukjanovs patiešām tiks iecelts vēstnieka amatā, tas liecina par to, ka Kremlis un Krievijas prezidents mūsu reģionam velta īpašu uzmanību," – teica Ārlietu ministrijas valsts sekretārs.

Iepriekš mediji rakstīja, ka Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komiteja atbalstīja Jevgēņija Lukjanova kandidatūru vēstnieka postenim Latvijā. Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs savu posteni varētu atstāt tuvākajā laikā. Šajā amatā viņš strādā kopš 2008. gada 12. februāra.

Ziņu lente
0