Par Latvijas robežas nelikumīgu šķērsošanu notiesāti divi Krievijas iedzīvotāji

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasPar Latvijas robežas nelikumīgu šķērsošanu notiesāti divi Krievijas iedzīvotāji
Par Latvijas robežas nelikumīgu šķērsošanu notiesāti divi Krievijas iedzīvotāji - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas iedzīvotājiem, kuri vēlējās doties peļņā uz Vāciju un centās šķērsot Latvijas robežu, piespriesta brīvības atņemšana uz četriem mēnešiem. Nelegālie migranti vēl joprojām izmanto Latviju kā tranzīta punktu ceļā uz Rietumeiropas valstīm.

RĪGA, 1. jūlijs  – Sputnik. Alūksnes rajona tiesa piespriedusi diviem Krievijas pilsoņiem brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem par Latvijas valsts robežas nelegālu šķērsošanu.

Robežsargi ar suni patrulē robežu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pastiprinās Šengenas zonas robežu apsardze

Mediji informē, ka 2016. gada 8. jūnijā apsūdzētie bez ceļošanai derīgiem dokumentiem grupā nelegāli šķērsojuši Latvijas valsts robežu ar mērķi doties darba meklējumos uz Vāciju. 15. jūnijā krimināllieta tika nodota Alūksnes rajona tiesā.

"Tāpat tiesa noteikusi papildsodu – izraidīšanu no Latvijas un ieceļošanas aizliegumu uz trim gadiem," – ziņo mediji, atsaucoties uz tiesas spriedumu.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Par šo pārkāpumu likums paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu arestu, piespiedu darbus vai naudas sodu.

Migranti nokļūst Latvijā, šķērsojot divas ārējās robežas – no Krievijas un Baltkrievijas. Tikai retais nelegālais migrants šķērso robežu ar mērķi apmesties uz dzīvi Latvijā. Labākas dzīves meklētāji izmanto valsti, lai nokļūtu Rietumeiropā vai Skandināvijā. Visbiežāk Latvijas un Krievijas robežu šķērso vjetnamieši, taču mēdz gadīties arī Krievijas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0