Latvietis mēģinājis ievest Polijā par dārzeņiem maskējušos vjetnamiešus

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasМигранты
Мигранты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsonis mēģināja pārvest pāri Lietuvas un Poliju robežai desmit nelegālos migrantus no Vjetnamas, paslēpjot tos starp kastēm ar dārzeņiem. Par spīti robežsargu pūlēm, Latvija vēl joprojām ir īsts vjetnamiešu tranzīta punkts ceļā uz Eiropu.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Polijas muitas dienests aizturēja Latvijas pilsoni, kurš mēģināja nelikumīgi ievest Polijā desmit vjetnamiešus, paslēpjot tos starp kastēm ar dārzeņiem.

Muitnieku grupa apturēja pārbaudei kravas mikroautobusu. Pārbaudes laikā izrādījās, ka vairākas dārzeņu kastes ir tukšas. Vēlāk muitas dienesta pārstāvis Macejs Čerņeckis pastāstīja televīzijai, ka muitnieki nolēma pārbaudīt pārējo kravu, un atklāja, ka starp kastēm paslēpušies cilvēki — astoņi vīrieši un divas sievietes.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Ēriks Kalnmeiers: nav iespējams apturēt migrantu plūsmu pāri robežai

"Visi ir pilngadīgi. Astoņiem līdzi bija personu apliecinoši dokumenti, kuri liecina, ka tie ir vjetnamieši," — informēja muitas dienesta pārstāve Katažina Zdanoviča.

Nelegālie migranti tika nogādāti muitas dienesta nodaļā, lai sagaidītu tulku. Telekanāls informēja, ka, visticamāk, viņi tiks deportēti uz Lietuvu, no kurienes viņi nonākuši Polijas teritorijā. Smagāks sods gaida mikroautobusa šoferi, turklāt viņam, kā liecina mediji, jau agrāk bijušas problēmas ar likumu.

Migranti nonāk Latvijā, šķērsojot ārējās robežas – no Krievijas un Baltkrievijas. Rets nelegālais migrants vēlas palikt dzīvot Latvijā, labākas dzīves meklētāji izmanto valsti, lai sasniegtu Rietumeiropu vai Skandināviju.

Lielākā daļa no pērn aizturētajiem 427 nelegāļiem ir vjetnamieši. Spriežot pēc visa, šogad tendence nemainīsies. Gandrīz katru nedēļu no Rīgas lidostas uz Vjetnamu izlido nelegālo migrantu grupa.

Ziņu lente
0