Latvijas tilti vadītājs zaudējis posteni kukuļdošanas skandālā

© Sputnik / Igor ZaremboBūvbedres rakšana. Foto no arhīva
Būvbedres rakšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļdošanu ar mērķi noslēgt izdevīgu līgumu Klaipēdas ostā.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Būvfirmas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs atstādināts no sava posteņa, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz uzņēmuma sniegto informāciju biržā Nasdaq Riga.

Kamkalova vietā valdes priekšsēdētāja krēslā sēdies Valērijs Gorjuns. Valdē ievēlēts arī juridiskā departamenta vadītājs Vadims Kolosovs.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās  par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram par firmai izdevīgu lēmumu pieņemšanu.

Центральный рижский рынок - Sputnik Latvija
Centrāltirgus vadītājam draud apsūdzība kukuļņemšanā

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka Kamkalovs nodevis Zumaram 9,5 tūkstošus eiro par uzvaru Klaipēdas ostas izsludinātajā iepirkumā par Klaipēdas ostas Malku līča padziļināšanu. Līguma summa pārsniedz 11 miljonus eiro. Lietuvas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki 17. jūnijā aizturēja Zumaru un izvirzīja apsūdzību kukuļņemšanā.

Vienlaikus Latvijā noritēja vairāk nekā 20 kratīšanas lietā, kas saistīta ar Rīgas domes Satiksmes departamenta darbību. KNAB aizturēja sešus cilvēkus. Viņu vidū, domājams, ir arī Rīgas domes Satiksmes departamenta būvdarbu vadības nodaļas vadītājs Uģis Broža.

Agrāk grupa LNK, kurā strādā "Latvijas tilti", vairākkārt uzvarējusi Rīgas domes organizētajos iepirkumos. Viens no uzņēmuma lielākajiem projektiem ir Salu tilta renovācija. "Latvijas tilti" ir remontējusi arī vairākas Rīgas skolas un uzcēla Valsts policijas iecirkni Bolderājā.

Ziņu lente
0