Velomaratons "Par zaļāku Rīgu!" pulcēja vairāk nekā 1500 dalībniekus

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas velomaratons 2016
Rīgas velomaratons 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Profesionāļi varēja piedalīties Sporta braucienā (distance 80 km, 5 apļi); entuziasti – Tautas distancēs (16 vai 32 km), bet "Spices" Ģimenes brauciena dalībniekiem bija jāpārvar 16 km – 1 aplis.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Svētdien Latvijas galvaspilsētas ielās  valdīja velosipēdisti: Rīgā noritēja viens no lielākajām masu sporta pasākumiem valstī — velomaratons Toyota.

Šogad 33.velomaratons pulcēja velobraucējus ar saukli "Par zaļu Rīgu!" Pasākumā pieteicās vairāk nekā 1,5 tūkstoši interesentu. Galvaspilsētas ielas un tiltus pildīja ne tikai profesionāli velosipēdisti, bet arī ar entuziasti un pat veselas ģimenes, kam vienkārši patīk mīt pedāļus.

Maratons startēja un finišēja 11. novembra krastmalā, bet braucienu maršruti aizvijās pa Rīgas vecpilsētas ielām un tiltiem un pat cauri Vecrīgai.

Starp citu, šogad velomaratona dalībniekus sveica viens no atzītākajiem Eurosport komentatoriem, biatlona un riteņbraukšanas sacensību balss – Sergejs Kurdjukovs. Pazīstamais žurnālists pirms starta vēlēja visu to labāko un uzmundrināja profesionāļus, kas piedalījās Sporta distancē.

Sacensības norisinājās dažādās grupās, tomēr iespēja piedalīties bija ikvienam. Profesionāļi varēja piedalīties Sporta braucienā (distance 80 km, 5 apļi); entuziasti – Tautas  distancēs (16 vai 32 km), bet "Spices" Ģimenes brauciena dalībniekiem bija jāpārvar 16 km – 1 aplis.

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas velomaratona dalībnieki
Участники Рижского веломарафона - Sputnik Latvija
Rīgas velomaratona dalībnieki

Tautas distances dalībnieki cīnījās par Rīgas mēra kausu, "Spices" Ģimenes brauciena dalībniekiem bija iespējas izpausties radoši. Īpaša žūrija vērtēja šā brauciena dalībniekus dažādās kategorijās, piemēram, "Stilīgākais sacensību dalībnieks".

Neviens nepalika bez balvas

Pirmo reizi vēsturē piemiņas balvas saņēma visi maratona dalībnieki, jo viņi visi ir sava veida uzvarētāji. Šīs īpašās medaļas dizainā redzams Latvijas siluets un velomaratona sauklis.

Lielākā daļa dalībnieku (641 cilvēks) reģistrēšanas laikā apstiprināja dalību komandā Nutrilite, tādējādi ziedojot naudu labdarībai.

Pērn Rīgas velomaratona organizatori kopā ar kompāniju Amway sāka sociālās palīdzības kampaņu, kuras laikā daudzi dalībnieki, reģistrējoties komandā Nutrilite, ziedoja līdzekļus talantīgajam Latvijas sportistam Gustavam Pētersīlim, kurš atveseļojās pēc smagas traumas.

Arī šogad par katru Rīgas velomaratona Nutrilite komandas dalībnieku Amway ziedo 2 eiro Gustava Pētersīļa labā. Savākto naudu Gustavs plāno nodot tuvam cilvēkam – trīs gadus vecajai Martai, kura nevar pārvietoties un nejūt kājas.

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas velomaratona dalībnieki
Участники Рижского веломарафона - Sputnik Latvija
Rīgas velomaratona dalībnieki

Katru gadu Rīgas velomaratonam pievienojas arvien vairāk entuziastu no ārvalstīm. Šajā dienā pastāv lieliska iespēja bez šķēršļiem ar velosipēdu apceļot daudzus Rīgas nostūrus un apskatīt galvaspilsētas vēsturiskās vietas.

"Esam pārliecināti, ka šī gada medaļa ārzemju viesiem atstās vēl vienu patīkamu iespaidu par Latvijas galvaspilsētu un piedalīšanos aizraujošajā velobraucienā," — teica Rīgas velomaratona Toyota organizators Igo Japiņš.

Informācija par Rīgas velomaratona 2016 uzvarētājiem publicēta interneta vietnē.

Ziņu lente
0