Domstarpības Latvijas luterāņu baznīcā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas Svētā Krusta draudze atšķelsies no Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas. Šādu lēmumu baznīcēni pieņēma pēc Sinodes apstiprinātā lēmuma, kas liedz sievietēm kļūt par garīdzniekiem.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Liepājas draudze ir nolēmusi atšķelties no Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas un pāriet Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca ārpus Latvijas (LELBāL) sastāvā, informē lsm.lv.

Збигнев Станкевич - Sputnik Latvija
Zbigņevs Stankevičs: Romas pāvesta un Maskavas patriarha tikšanās lauzīs ledu starp Baznīcām

Šādu lēmumu draudze pieņēma pēc tam, kad Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Sinode pieņēma oficiālu lēmumu aizliegt sievietēm ieņemt garīdznieka posteni.

Svētā Krusta draudzes mācītājs Mārtiņš Urdze norādīja, ka viņš pats un viņa baznīcēni uzskata šo lēmumu par diskriminējošu – tas aizvaino  sievietes, kas vēlas kļūt par mācītājām. Pēc viņa domām, šāds Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas viedoklis rada neuzticēšanos un baznīcas šķelšanos.

Draudze plāno pievienoties Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīcai ārpus Latvijas (LELBāL). Šī baznīca izveidojās pēc Otrā pasaules kara un līdz pat šim brīdim darbojas Rietumeiropā un Ziemeļamerikā. No 2014. gada LELBāL vada sieviete – arhibīskape Lauma Zuševica.

Ziņu lente
0