NATO militārā tehnika šķērsos Latgali un Vidzemi

© Sputnik / Сергей Мелконов2-й кавалерийский полк США в Даугавпилсе
2-й кавалерийский полк США в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iedzīvotājiem tiek sniegta iespēja pavērot amerikāņu un latviešu militārās kājnieku mašīnas un bezceļa mašīnas.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. ASV bruņoto spēku 2. kavalērijas pulka militārā tehnika šodien šķērsos Latgales un Vidzemes teritoriju mācību marša Dragoon Ride II ietvaros.

Плакат на въезде в Даугавпилс перед проходом американской военной техники - Sputnik Latvija
Sveiciens no Daugavpils iedzīvotājiem, jeb "Yankee, Go home! "

Kopumā 200 tehnikas vienības: militārās kājnieku mašīnas Stryker, bezceļa automašīnas un smagās mašīnas šķērsos Latvijas teritoriju ceļā uz Igauniju, kur piedalīsies mācībās Saber Strike 2016, informē LETA.

Maijā ASV bruņoto spēku 2. kavalērijas pulks jau piedalījās mācībās Kevadtorm ("Pavasara vētra") Igaunijas teritorijā.

Marša laikā vairāku pilsētu iedzīvotājiem tiks dota iespēja aplūkot amerikāņu un latviešu militāro tehniku. Piemēram, 6. jūnijā pl. 12.00 Vienības laukumā Daugavpilī notiks mācību marša Dragoon Ride II diena presei un viesiem. Tajā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis un ASV bruņoto spēku 2. kavalērijas pulka komandieris pulkvedis Džons Meiers.

Истребитель F-15 Eagle на военной авиабазе в Лиелварде - Sputnik Latvija
Ramstein Alloy 2: jaunas NATO lidmašīnu mācības Baltijā

Militārā tehnika šķērsos Latvijas un Igaunijas robežu 9. jūnijā cauri Valkai un Valgai.

Mācības Dragoon Ride II ir viens no pasākumiem, kas norisinās ASV sauszemes spēku Eiropā vērienīgo mācību Saber Strike-2016 ietvaros. Pārdislokācijas laikā aptuveni tūkstotis ASV karavīru līdz ar 400 militārās tehnikas vienībām pārvietosies divos maršrutos no Vācijas uz Igauniju, apstājoties Čehijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā.

Pirmais maršs Dragoon Ride notika pērnā gada martā, kad ASV bruņoto spēku 2. kavalērijas pulks rotācijas kārtībā devās no Latvijas un Igaunijas uz uz pastāvīgo dislokācijas vietu Vācijā, šķērsojot Poliju un Čehiju.

Ziņu lente
0