Latvijā arestēts Krievijas kompāniju grupas "Mieļ" īpašnieks

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasВывеска на одном из офисов компании "Миэль-Недвижимость"
Вывеска на одном из офисов компании Миэль-Недвижимость - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklētāji Krievijā apsūdz kompāniju grupas "Mieļ" īpašnieku Grigoriju Kuļikovu par krāpšanos lielos apmēros. Pašlaik tiek risināts viņa ekstradīcijas jautājums.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Kompaniju grupas "Mieļ" direktoru padomes priekšsēdētājs Grigorijs Kuļikovs, kurš Krievijā tika arestēts neklātienē par krāpšanos lielos apmēros, tika aizturēts Latvijā pēc Krievijas Ģenerālprokuratūras lūguma. Pašlaik risināts jautājums par viņa ekstradīciju, informē RIA Novosti, ataucoties uz prokuratūras pārstāvja vārdiem.

Izmeklētāji apsūdz Kuļikovu par elitārā ciemata "Barvikha Village" investoru aplaupīšanu lielos apmēros. Ciemata vērtība saskaņā ar KG "Mieļ" datiem pašlaik sasniedz 4,17 miljardus rubļu. Maskavas policijas Galvenā izmeklēšanas pārvalde neklātienē uzrādīja Kuļikovam apsūdzību par krāpšanos un panāca uzņēmēja arestu neklātienē. Vēlāk informācija par viņu tika publicēta meklējamo noziedznieku un aizdomās turamo sarakstā Interpola vietnē tīmeklī.

Avīze "Vedomosti" ziņo, ka tās informācijas avots ir precizējis: Kuļikovs tiek apsūdzēts par vairāku fizisku un juridisku personu aplaupīšanu laika periodā no 2007. līdz 2008. gadam. Nolaupīti līdzekļi vairāk nekā 85 miljonu rubļu apmērā. 2014. gada novembrī viņs tika izsludināts federālajā meklēšanā, bet 2015. gada septembrī – starptautiskajā meklēšanā ar Interpola palīdzību.

"Decembrī Interpola Nacionālais centrālais birojs Latvijā atrada Kuļikovu šīs valsts teritorijā un informēja par to Krievijas Ģenerālprokuratūru. Jau janvārī Ģenerālprokuratūra nodeva lūgumu uzņēmēja ekstradīcijai uz Krieviju," – uzsvēra Krievijas Ģenerālprokuratūras pārstāvis.

KG "Mieļ" pārstāvji uzskata, ka Kuļikovs kļuvis par negodīgas konkurences upuri, un viņa civiltiesiskās attiecības ar investoriem bijušas maksimāli saprotamas: nopirkti zemes gabali, uz kuriem veikti būvdarbi, un investoru līdzekļi ir iztērēti minētajiem mērķiem.

Ziņu lente
0