Eiropa iesaka latviešiem "maksāt par jumtu". Citādi...

© Sputnik / Виталий Карпов / Pāriet pie mediju bankasMeteoroloģijas laboratorija. Foto no arhīva
Meteoroloģijas laboratorija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi no mums atceras demokrātijas trakošanu 90. gados un labi zina – par jumtu ir jāmaksā. Skoposies – samaksāsi dārgāk. Citādi, nedod Dieviņ, "galvenais" sadusmosies un atstās uz punča pareizas ģeometriskas formas zīmogu, kas no malas atgādinās gludekļa pēdas...

Dosim vaļu ziņām: "Eiropas Savienība ievieš nodokli par lietus notekūdeņu attīrīšanu. Tas jau ir iesaukts par "lietus nodokli". Latvijā maksa par pakalpojumu jau ir obligāta. Daudzstāvu mājās dzīvokļu īpašnieki vidēji maksās 1,5 eiro mēnesī. Pie tam nodokļa summa ir atkarīga no mājokļa platības, teritorijas, jumta un tā seguma veida.

Работа международного аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Latvijai vajadzētu paskaidrot iedzīvotāju skaita samazināšanās iemeslus

Nē, nu daudzi no mums atceras demokrātijas trakošanu 90. gados un labi zina – par jumtu ir jāmaksā. Skoposies – samaksāsi dārgāk. Citādi, nedod Dieviņ, "galvenais" sadusmosies un atstās uz punča pareizas ģeometriskas formas zīmogu, kas no malas atgādinās gludekļa pēdas… Taču tagad cilvēki jau ir citādi – gludekļa melu detektora funkcija ir piemirsta. Cilvēki ar interesi seko dažādiem jaunievedumiem un sāpīgi reaģē uz jauniem izdevumiem. Protams, pusotra eiro – tas nemaz nav tik daudz, un mūsdienu cilvēks zina: par visu ir jāmaksā. Jā, šis un tas vēl nāk par velti, tomēr "lietus nodoklis" skan tā… nu, aizdomīgi, vai. Pārāk novatoriski.

Daudzi nervozi ļautiņi sāka aurot: ūdeni izlej, un līdz ar to aizpeldēs arī mūsu sūri grūti pelnītā naudiņa. Dažs labs metās pētīt laika prognozes, taču ar tām viss ir skaidrs. Skaidrs, ka skaidru dienu Latvijā ar uguni nesameklēsi. Te lieti, tur noteka, tātad viss tek prom – caurulē. Nu, bet kas ticis caurulē, to vairs dienas gaismā neizvilksi. Sak, lietus attīrīs visu, dvēsele nošņaukāsies un atmiekšķēs.

Рабочее место в Сейме - Sputnik Latvija
Imigrācijas likuma nesekmīgie grozījumi

Šādi tadi patrioti šajā lietā ir saskatījuši draudus valsts neatkarībai. Latvija mākoņus neražo – tas produkts veidojas ārpus valsts kompetences robežām. Nekādu bēdu, ja tie ir balti mākonīši ar zelta maliņām. Bet negaiss – tā jau ir nopietna lieta. Tas gan nav tik cietsirdīgs kā cilvēki, taču aiz tā muguras var slēpties cietsirdīgi ļautiņi. Kremlī jau sen ir izdomāta tehnoloģija "virs Maskavas – skaidras debesis." Vai tad kāds var garantēt, ka trakais kaimiņš austrumos nesāks dzīt mākoņus uz Latviju? Kas tālāk? Lietusgāzes, notekas un izdevumi. Visu pār mums izgāzīs, un beigas būs.

Man šķiet, nevajag krist panikā. Varbūt tieši uz to Maskava cer. Un vispār – visas tās runas par caurulēm tikai nāk par labu Kremlim. Pret viņiem jāierosina krimināllieta, bet ūdens jāizlej klusējot. Ja jau lēmums ir pieņemts, par lietu ir jāmaksā. Un jāpriecājas.

Ziņu lente
0