Kontrabandas Ferrari no Krievijas

© Sputnik / Александр Юрьев / Pāriet pie mediju bankasFerrari. Foto no arhīva
Ferrari. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muitas dienests atklājis liela mēroga ekskluzīvu automašīnu kontrabandu no Krievijas. Iespējams, šeit iejaukti arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas darbinieki.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijai izdevies atklāt liela mēroga ekskluzīvu automašīnu kontrabandu, ko, iespējams, slēpuši Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki, informē LETA.

Noziedznieki ieveda pāri Latvijas un Krievijas robežai dārgas mašīnas – Ferari, Range Rover u.c. Pēc tam automašīnas tika uzņemtas pagaidu uzskaitē un pārdotas. Reģistrējot mašīnas ar Latvijas valsts numura zīmēm, CSDD  darbinieki ignorēja faktu, ka transporta līdzekļi ievesti no Krievijas un par tiem jāmaksā muitas nodeva. Pēc tam legalizētās automašīnas devās uz Eiropu.

Shēmas realizācijas rezultātā valsts budžetam garām aizgājuši simtiem tūkstoši eiro. Neoficiāla informācija pauž, ka aizdomās par šo noziegumu tiek turēti vairāki CSDD darbinieki, kuri pašlaik ir aizturēti. CSDD pārstāvis Jānis Aizpors pavēstīja, ka direkcija nekavējoties sazinājusies ar VID Muitas policiju. CSDD atbildīgie darbinieki jau iepriekš snieguši informāciju un nepieciešamo atbalstu izmeklēšanas operācijai.

Ziņu lente
0