Policija pievērš motociklistiem pastiprinātu uzmanību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārkāpēju skaits, kas noloka savu motociklu numura zīmes, pieaug sākoties moto sezonai, tagad VP līdztekus regulārai patrulēšanai, rīkos īpašus reidus numura zīmju pārbaudei.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Sākoties moto sezonai, VP vērš motociklu spēkratu vadītāju uzmanību ceļu satiksmes noteikumu novērošanas nepieciešamībai.

Ежовое кафе. - Sputnik Latvija
Skrundā organizēta policijas operācija ežu glābšanai

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģionā Valsts policija veikusi kontroles reidu, kura laikā pārbaudīja 74 motociklu braucējus. Reida laikā īpaša uzmanība tika pievērsta tam, vai vadītāji nav nolocījuši savu dzelzs zirgu numura zīmes, tādējādi noslēpjot savu identitāti.

Policijas darbinieku bažas par tādiem pārkāpumiem apstiprinājās – pārbaudes laikā likuma sargi pamanīja daudz motociklu numura zīmes, ar locījumu pazīmēm.

Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis norāda, ka motociklu braucēji apzināti noloka numurus, lai izvairītos no soda.

"Diemžēl ik gadu, sākoties moto sezonai, šādu pārkāpumu skaits pieaug, tāpēc turpmāk policija turpinās pievērst tam īpašu uzmanību," — uzsvēra Krapsis.

Numuru fonds

Policija atgādina, aizliegts braukt ar transportlīdzekli, ja kaut viena no numura zīmēm nav piestiprināta tai paredzētajā vietā. Tāpat aizliegts numura zīmi izmainīt, aizsegt, pārklāt ar aizsargmateriāliem, mehāniski bojāt, locīt vai to apslēpt citā veidā.

Numura zīmēm jāatbilst attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem un tām jābūt tīrām. Šoferiem jāparūpējas, lai stāvoša transportlīdzekļa numura zīmes simboli skaidrā dienas laikā būtu salasāmi vismaz no 40 metru attāluma, bet skaidrā nakts laikā – vismaz no 20 metru attāluma.

Policija atgādina, ka par neatļautām numura zīmju manipulācijām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta arī atbildība. Piemēram, par braukšanu ar tādu transportlīdzekli, kuram numura zīmes nav salasāmas, šoferim uzliks naudas sodu 30 eiro apmērā.

Uzmanīgi ar spidometru

Policija arī lūdz motobraucējus ievērot ātrumu.

Tā pagājušajā nedēļā, reida laikā policijas darbinieki aizturējuši Ikšķiles novadā uz autoceļa Ulbroka — Ogre vīrieti 1983. gadā dzimušo vīrieti, kurš, braucot ar motociklu Yamaha, pārvietojās ar ātrumu 145 km / h, kas ir par 55 km / h pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Pārkāpējam draud tiesību atņemšana uz laiku līdz 3 mēnešiem un naudas sods no 240 līdz 320 eiro.

Policija uzsver, ka šādas divriteņu spēkratu pārbaudes norisināsies arī turpmāk visas moto sezonas laikā, policistiem patrulējot gan ikdienas režīmā, gan arī rīkojot īpašus reidus.

Ziņu lente
0