Lipmans stāsta par Latvijas hokeja bažām un cerībām

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasLatvijas izlase pasaules čempionātā hokejā Maskavā
Latvijas izlase pasaules čempionātā hokejā Maskavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans intervijā aģentūrai "R-Sport" pavēstīja, par ko uztraucas federācija, ņemot vērā izlases gaidāmo atlasi 2018. gada Olimpiskajām spēlēm, precizēja, kad Latvija varētu uzņemt pie sevis pasaules čempionātu un stāstīja, kas varētu vadīt klubu "Dinamo" (Rīga).

RĪGA. 21. maijs – Sputnik. Pasaules čempionātā, kura mači norisinās Maskavā un Sanktpēterburgā, Latvijas izlase ir ieņēmusi septīto vietu A grupā. Komandai nav izdevies iekļūt ceturtdaļfinālā. Aģentūra "R-Sport" pavaicāja Latvijas hokeja federācijas vadītājam Kirovam Lipmanam, kas sagaida izlasi un tās treneri tagad, kad komandas dalība turnīrā ir beigusies.

Olimpiskā atlase nav paredzēta visiem

Киров Липман - Sputnik Latvija
Latvijai ir jāuzņem pie sevis 2021. gada pasaules čempionāts hokejā

Federācija ir nobažījusies par to, ka Krievijas klubi no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) neļaus sportistiem doties pie nacionālās komandas, lai piedalītos 2018. gada Olimpisko spēļu atlases turnīrā, paskaidroja Lipmans.

2018. gada Olimpisko spēļu fināla atlases turnīrs notiks 2016. gada 1.-4. septembrī Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā, un Latvija spēlēs grupā ar Vācijas, Austrijas un Japānas komandām.

"Septembrī Leonīda Beresņeva komandu gaida svarīgs turnīrs – Olimpisko spēļu atlase. Rīgas "Dinamo" ir saņēmusi noteiktas priekšrocības salīdzinājumā ar KHL no kalendāra viedokļa. Protams, tas ir labi, taču nebūt ne visi mūsu hokejisti spēlē vienā klubā. Daudzi spēlē Krievijas komandās: "Admirālis", "Torpedo", Maskavas "Dinamo", "Lada". Atšķirībā no Rīgas "Dinamo" šiem klubiem KHL netiks pārtraukta, un mēs uztraucamies par to, ka komandas varētu nepalaist spēlētājus," – atgādināja Lipmans.

Lipmans piebilda, ka tas attiecas ne vien uz Latvijas spēlētājiem, bet arī, piemēram, uz baltkrieviem. "Diemžēl pagaidām mēs nevaram saskaņot šo jautājumu," – viņš uzsvēra.

Beresņevs ir vajadzīgs visur

Kirovs Lipmans pauda cerību, ka nacionālajai komandai par labu nāks, ja izlases treneris Leonīds Beresņevs ieņems Rīgas "Dinamo" galvenā trenera posteni.

Pašlaik galvaspilsētas klubā nav galvenā trenera. No janvāra līdz sezonas beigām viņa pienākumus pildīja komandas galvenais menedžeris Normunds Sējējs. Agrāk Leonīds Beresņevs informēja, ka ir gatavs uzklausīt jebkādus darba piedāvājumus KHL klubos.

Хоккеисты сборной в посольстве Латвии в Москве - Sputnik Latvija
Latviešu hokejisti atpūšas Latvijas vēstniecībā Maskavā

"Kad veidojās KHL, mēs cerējam, ka  Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasei būs viens treneris. Nacionālajai komandai nāks par labu, ja galvenais treneris visu sezonu varēs novērot lielāko daļu sportistu. Process rit smagi, taču jautājums tiek risināts. Iespējams, Rīgas "Dinamo" vadīs Beresņevs," – uzsvēra Lipmans.

Pašmāju čempionāts

Nacionālās hokeja federācijas vadītājs augstu novērtēja Latvijas iespējas uzņemt pie sevis pasaules čempionātu hokejā 2021. gadā.

Iepriekš Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vadītājs Renē Fāzels pavēstīja, ka pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta organizācijai iesniegs Somija, bet Latvija un Baltkrievija pretendēs uz 2022. gada čempionāta organizatora lomu.

Болельщики на ЧМ по хоккею - Sputnik Latvija
Latvijas hokeja izlasei izdevies noturēties pasaules elitē

"Mēs jau esam nolēmuši, ka iesniegsim pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta organizācijai. Valsts, kurā notiks čempionāts, tiks izraudzīta septembrī IIHF kongresā. Mums būs prioritāras iespējas, jo 2014. gadā mēs atteicāmies no pasaules čempionāta organizēšanas par labu Baltkrievijai un 2016. gadā – par labu Krievijai," – atgādināja Lipmans.

Speciālists pauda pārliecību, ka Latvija izcīnīs tiesības organizēt turnīru.

"Pie mums jau desmit gadus nav noticis pasaules čempionāts, un 2006. gadā mēs organizējām augsta līmeņa turnīru," – vērtēja Nacionālās hokeja federācijas vadītājs.

"Pašlaik radušās grūtības ar otro pili, taču domāju, ka ar valdības palīdzību mēs šo jautājumu atrisināsim. Jau noritējušas pārrunas ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni, un esam saņēmuši viņa atbalstu jautājumā par mūsu pieteikumu," – piebilda Lipmans.

Ziņu lente
0