Latvijai ir jāuzņem pie sevis 2021. gada pasaules čempionāts hokejā

© Foto : grindeks.lv/Киров Липман
Киров Липман - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstij tiks dāvātas prioritāras tiesības, ir pārliecināts Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Latvijai ir jāiegūst tiesības uzņemt pie sevis pasaules čempionātu 2021. gadā, jo valsts saņems prioritāras tiesības, aģentūrai "R-Sports" paziņoja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Болельщики на ЧМ по хоккею - Sputnik Latvija
Latvijas hokeja izlasei izdevies noturēties pasaules elitē

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) vadītājs Renē Fāzels iepriekš informēja, ka pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta organizācijai iesniegs Somija.

"Mēs jau esam nolēmuši, ka iesniegsim pieteikumu 2021. gada pasaules čempionāta organizācijai. Valsts, kurā notiks čempionāts, tiks izraudzīta septembrī IIHF kongresā. Mums būs prioritāras iespējas, jo 2014. gadā mēs atteicāmies no pasaules čempionāta organizēšanas par labu Baltkrievijai un 2016. gadā – par labu Krievijai. Šoreiz mums jāuzņem turnīrs, jo pie mums jau desmit gadus nav noticis pasaules čempionāts, un 2006. gadā mēs organizējām augsta līmeņa turnīru," — teica Lipmans.

"Pašlaik radušās grūtības ar otro pili, taču domāju, ka ar valdības palīdzību mēs šo jautājumu atrisināsim. Jau noritējušas pārrunas ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni, un esam saņēmuši viņa atbalstu jautājumā par mūsu pieteikumu," — viņš piebilda.

Viens treneris Latvijas izlasei un "Dinamo"

Kirovs Lipmans pastāstīja, ka Latvijas izlases galvenā trenera posteni, iespējams, ieņems Leonīds Beresņevs, un tas nāks par labu nacionālajai komandai.

Хоккеисты сборной в посольстве Латвии в Москве - Sputnik Latvija
Latviešu hokejisti atpūšas Latvijas vēstniecībā Maskavā

Pats Beresņevs piebilda, ka gatavs izskatīt jebkādus piedāvājumus no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), ieskaitot Rīgas "Dinamo". Latvijas izlase pasaules čempionātā Maskavā ieņēma septīto vietu A grupā un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

"Kad veidojās KHL, mēs cerējam, ka Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasei būs viens treneris. Nacionālajai komandai nāks par labu, ja galvenais treneris visu sezonu varēs novērot lielāko daļu sportistu. Process rit smagi, taču jautājums tiek risināts. Iespējams, Rīgas "Dinamo" vadīs Beresņevs, " — piebilda Lipmans.

Klubs pagaidām nav izlēmis jautājumu ar galveno treneri, no janvāra līdz sezonas beigām šos pienākumus pildīja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Ziņu lente
0