Sengaidītā uzvara: Latvija ir pievienojusies ESAO

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс
Глава МИД Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs pateicās visiem ESAO locekļiem par lēmumu uzņemt Latviju Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Latvijas Republika kļūs par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) dalībvalsti, paziņoja valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija dibināta 1961. gadā, lai sekmētu valstu ekonomikās izaugsmes politiku. Tās sastāvā ir 34 valstis, tai skaitā ASV, Lielbritānija, Austrālija, Vācija, Japāna un citas. Krievija šajā organizācijā neietilpst. No Baltijas valstīm tikai Igaunija ir ESAO dalībvalsts, tā bija pieņemta 2010. gadā.

"Latvija kļūs par 35. ESAO locekli," — rakstīja Rinkēvičs savā kontā Twitter. IeM vadītājs pateicās visām dalībvalstīm par lēmumu uzņemt Latviju ESAO.

ESAO padomes locekļi 11. maija sēdē pieņēma vienbalsīgu lēmumu pieņemt Latviju organizācijas sastāvā, informēja Latvijas Republikas ĀM.

Mājas darbs ir izpildīts

Tehniskās pārrunas par Latvijas iestāšanos ESAO notika jau aprīlī. ESAO komiteja vadības un korporatīvās pārvaldības jautājumos un valsts kompāniju pārvaldības jautājumos ir devusi pozitīvu vērtējumu Latvijas progresam un atzina valsts gatavību ieviest organizācijas standartus šajā jomā. Iepriekš pozitīvs atzinums tika saņemts no darba grupas, kas apkaro kukuļošanu starptautiskos tirdzniecības darījumos.

"Līdz ar to Latvija ir saņēmusi pozitīvus formālos atzinumus visās 21 komitejās, kurās tika vērtēta Latvijas atbilstība ESAO standartiem un labajai praksei. Saskaņā ar iestāšanās sarunu "Ceļa karti", ir noslēgušās Latvijas pievienošanās ESAO tehniskās sarunas," — toreiz informēja ĀM.

Latvijas valdība uzskata iestāšanos ESAO par būtisku uzdevumu. Raimonds Vējonis un ministru prezidents Māris Kučinskis jau agrāk informēja, ka valsts ir izpildījusi "mājasdarbus", kas bija nepieciešami, lai pievienotos ESAO.

Ziņu lente
0