Nils Ušakovs sveica Rīgu Uzvaras svētkos

© Sputnik / Оксана Джадан9. maija svētki Rīgā
9. maija svētki Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs uzsvēra, ka Uzvaras diena Rīgā ir Latvijas svētki, jo tos svin liels skaits Latvijas pilsoņu, savas valsts patriotu.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Latvijas galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs apsveikuma uzrunā atgādināja, ka Uzvaras diena ir Latvijas svētki – tie ir dārgi daudziem cilvēkiem. Viņš aicināja apvienoties, lai saglabātu mieru.

Uzvaras svētkiem veltītais svinīgais pasākums Rīgā notika pie Uzvaras pieminekļa. Pirmdien, 9. maijā tā dalībniekus uzrunāja arī Nils Ušakovs.

© Sputnik / Oksana DzadanПразднование 9 мая в Риге
Празднование 9 мая в Риге - Sputnik Latvija
Празднование 9 мая в Риге

"Apsveicu Uzvaras dienā, Rīga! Apsveicu jūs lielajos svētkos! Organizatori vēl nevar pastāstīt, cik cilvēki šodien Rigā svinēja Uzvaras dienu. Taču pērn šo laukumu apmeklēja vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku. 200 tūkstoši cilvēku. Vai varat iedomāties? 9. maijs, Uzvaras diena Rīgā ir Latvijas svētki. Tie nav padomju svētki. Tie nav Krievijas svētki. Tie ir Latvijas svētki, jo šo dienu svin simtiem tūkstošu Latvijas pilsoņu, savas valsts patriotu. Tāpēc es vēlreiz sveicu jūs Latvijas svētkos – Uzvaras dienā!" – teica Ušakovs.

Savā runā viņš atgādināja arī to, ka Eiropa pārdzīvo nopietnu krīzi.

"Mūsu dzīvē pašlaik iestājušies sarežģīti laiki. Šodien mēs atzīmējam Eiropas dienu smagās bēgļu krīzes fonā. Tāpat kā Otrā pasaules kara laikā bēgļu gaitās devušies simtiem tūkstošu cilvēku. Mums šķita, ka pēc nacisma sagrāves nekad vairs neatkārtosies šausmas, no kurām cilvēki atkal bēg. Masveida nāvessodi, zvērības, ko cieš mierīgie iedzīvotāji, sagrautas pilsētas. Karš Ukrainā nav beidzies, noslēgts tikai pamiers," – teica Ušakovs.

Rīgas mērs atgādināja, ka šīs grūtības iespējams pārvarēt tikai kopīgiem spēkiem.

"Ja mēs vēlamies saglabāt mūsu pasauli, mums ir jāturas kopā, kā nekad agrāk, ja vēlamies pārvarēt visus izaicinājumus. Kopā – spēcīgā un vienotā Eiropā. Es vienmēr atkārtošu, ka šajā dienā Eiropa, Amerika un Krievija ir kopā, tāpat kā pirms 71 gada," – uzsvēra Nils Ušakovs.

Ziņu lente
0