Andrejs Žagars jaunajā projektā strādās kopā ar Mihailu Barišņikovu

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasРежиссер Андрейс Жагарс
Режиссер Андрейс Жагарс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc neticamajiem panākumiem, ko Rīgā guva izrāde "Brodskis/Barišņikovs", Mihails Barišņikovs piedalīsies vēl vienā teātra projekta Rīgā. Iespējams gan, ka Andrejs Žagars tikai joko.

Rīga, 4. maijs —  Sputnik. Mihails Barišņikovs piedalīsies jaunā projektā Rīgā, taču, iespējams, tas ir tikai bijušā Latvijas Nacionālās operas direktora joks.

Preses konferencē, kas bija  veltīta gaidāmajiem pasaules zvaigznes operas skatuves Kristīnes Opolais koncertiem, bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors, Kultūras atbalsta un attīstības fonda dibinātājs Andrejs Žagars pavēstīja, ka maija otrajā pusē Rīgā notiks Mihaila Barišņikova preses konference. Tomēr viņš joprojām neizpauda noslēpumu par to, kādā projektā iesaistīsies vispasaules baleta zvaigzne.

Preses konferencē netika sniegta arī informācija par jauno projektu vai sadarbību ar Mihailu Barišņikovu, tāpēc nebija saprotams, vai Žagars  jokoja, vai runāja nopietni.

Jāpiebilst, ka viss ir iespējams. Maija otrajā pusē slavenais baletdejotājs atkal atgriezīsies Rīgā un piedalīsies piecās režisora Alvja Hermaņa iestudētā darba "Brodskis/Barišņikovs" izrādēs Jaunajā Rīgas teātrī.

Режиссер Андрейс Жагарс - Sputnik Latvija
Andrejs Žagars: Maskavā gribējām iestudēt vienu operu, bet iestudējām citu

Biļetes uz šo izrādi beidzās gandrīz tūlīt pēc tirdzniecības sākuma. Lai paspētu tās iegādāties, skatītāji nakšņoja teltīs pie teātra kasēm. Baumo, ka cilvēki iegādājušies biļetes pat par 500 eiro (nominālā cena – 40 EUR), un pirmizrādes dienā – par 1800 eiro. Daudzi skatītāji uz vienu dienu ieradās no Ņujorkas, Londonas, Maskavas un citām vietām. Pirmizrādi apmeklēja miljardieris Mihails Frīdmans, televīzijas un mediju zvaigzne Ksenija Sobčaka, redaktors Nikolajs Uskovs, Latvijas politiskā elite, un daudzi citi.

Tāda pati ažiotāža notika pirms mēneša, kad sākās biļešu pārdošana uz maija izrādēm. 21. maija izrāde tika izpārdota 16 minūšu laikā, un pusstundu pēc tirdzniecības sākuma  beidzās biļetes uz pārējām četrām izrādēm, kas notiks 20., 22., 23. un 24. maijā. Jāpiebilst, ka teātris katram pircējam pārdeva tikai divas biļetes.

Atklātībā nonākusi informācija par to, ka Barišņikovs nopircis Rīgā dzīvokli, tāpēc nav izslēgts, ka Rīgu viņš  tiešām apmeklēs biežāk, un, ļoti iespējams, ka Žagars tomēr nejokoja.

Ziņu lente
0