Mediķu arodbiedrības vadītāju iztaujā Drošības policija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas mediķu arodbiedrības priekšsēdētājs apstiprināja informāciju par to, ka viņš izsaukts uz Drošības policiju – tās darbinieki interesējušies, vai 1. maija protesta akcijā nav gaidāmas provokācijas.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris pastāstīja, ka viņš izsaukts uz Drošības policiju, informēja "Latvijas ziņas ".

Intervijā Latvijas radio 4 Keris pavēstīja, ka tikšanās bijusi saistīta ar arodbiedrību protesta akciju, kas ieplānota 1. maijā Doma laukumā. DP darbinieki interesējušies, kāpēc mediķi organizē protesta akciju, kā tā noritēs un vai ārstiem neesot agresīvu nodomu.

Drošības policiju interesējušas arī iespējamās provokācijas. Specdienestu darbinieki vēlējušies pārliecināties, vai akcijas organizatori ir gatavi negaidītām situācijām, un pie viena painteresējušies, vai arodbiedrības priekšsēdētājam nekas neesot zināms par iespējamām provokācijām. V.Keris atbildējis, ka neko nezinot, taču vērsīsies pie tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, ja ieraudzīs likuma pārkāpumus.

Города мира. Рига - Sputnik Latvija
1. maijā arodbiedrības rīkos protesta akciju Rīgas centrā

Tautas sapulce "Par cienīgu darbu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā" noritēs 1.maijā plkst. 11.00, Rīgā, Doma laukumā. Pajā piedalīsies ne vien mediķi, bet arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Organizatori informēja, ka akcijā piedalīsies aptuveni tūkstoš cilvēku. Protestu dalībnieki pieprasa cienīgu darba apmaksu veselības aprūpes un izglītības jomās.

Premjerministrs Māris Kučinskis neieteica mediķiem rīkot bezjēdzīgus protestus. Viņš uzsvēra, ka veselības aprūpes joma ir cieši saistīta ar citām nozarēm, un tai pietrūks finansējuma, ja valsts necīnīsies ar ēnu ekonomiku un "neaizlāpīs caurumus", pa kuriem nauda plūst garām valsts kasei.

Premjerministrs atteicās apspriest veselības ministra Gunta Belēviča iespējamo demisiju, neskatoties uz to, ka puse Latvijas iedzīvotāju vēlas, lai Veselības ministrijas vadītājs pamestu savu posteni.

Ziņu lente
0