DP atvainošanās un kompensācija pēc sešus gadus ilgas tiesāšanās

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasМолоток судьи в зале суда
Молоток судьи в зале суда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomists Dmitrijs Smirnovs tika aizturēts uz divām diennaktīm par Latvijas ekonomikas kritiku 2008. gadā, bet pēc diviem gadiem, nesagaidījis atvainošanos, vērsās tiesā.

RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Rīgas tiesa daļēji apmierināja ekonomista Dmitrija Smirnova prasību pret Drošības policiju (DP). Tiesa pieņēma lēmumu, saskaņā ar kuru DP nāksies izmaksāt viņam kompensāciju un atvainoties rakstveidā.

2008. gadā DP aizturēja Smirnovu uz divām diennaktīm par kritiskiem izteikumiem par Latvijas ekonomiku — par iespējamu lata devalvāciju. 2010. gadā ekonomists vērsās tiesā, jo divu gadu laikā neviena valsts iestāde nebija viņam atvainojusies. 2012. gadā pirmās instances tiesa noraidīja Smirnova prasību.

"Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja ekonomista Dmitrija Smirnova prasību strīdā pret Drošības policiju (DP), viņam par labu piedzenot 3000 eiro morālā kaitējuma atlīdzību un uzliekot pienākumu DP viņam rakstveidā atvainoties," — aģentūrai LETA pavēstīja tiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis.

Vienlaikus tiesa noraidīja Smirnova prasību daļā par morālā kaitējuma atlīdzību 68 tūkstošu eiro apmērā, par publisku atvainošanos un godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, kā arī daļā pret Finanšu un kapitāla tirgus komisiju
Spriedumu var pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Ziņu lente
0