Kučinskis brīdina mediķus neuzsākt bezjēdzīgus protestus

© AFP 2023 / Ilmars ZnotinsPremjerministrs Māris Kučinskis
Premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjers norādīja, ka Veselības ministrijai ir strukturēts darbības plāns, taču veselības aprūpes darbinieku arodbiedrību cerības nav pamatotas.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Ja mediķi izies ielās, tas neatrisinās pašreizējas problēmas veselības aprūpē, LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš aicināja veselības organizāciju pārstāvjus pievienoties konstruktīvai diskusijai, ziņo aģentūra LETA.

"Es ceru uz ražīgām, konstruktīvām sarunām ar mediķu organizācijām. Piektdien es esmu uzaicinājis visus pie sevis. Ceturtdien mums būs diskusijas Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē," — teica premjers.
Kučinskis norādīja, ka pagājušajā nedēļā ļoti daudz laika pavadīja kopā ar veselības ministru Gunti Belēviču un ministrijas darbiniekiem.

"Mēs esam nonākuši līdz ļoti precīzam strukturētam plānam, kas ir jāizdara,"— teica premjers.

Pēc valdības vadītāja domām, veselības aprūpes darbinieku arodbiedrības, kas neizslēdz protesta akcijas, gaida bezatbildīgus solījumus, ko viņš nekad nedos.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Piezvani Belēvičam

"Es esmu skaidri pateicis, ka nākamajā gadā tas, ar ko var rēķināties, ir 35 miljoni eiro, un līdz tam — nežēlīgs darbs visiem kopā, lai nonāktu līdz ilgtermiņam," — paziņoja premjers.

Kučinskis uzsvēra, ka veselības nozare nav atrauta no pārējām valsts struktūrām, tātad šai nozarei, tāpat kā citām, pietrūks finansējuma, ja valsts necīnīsies ar ēnu ekonomiku un "neaizlāpīs" caurumus, pa kuriem nauda "iet garām" valsts budžetam.

Šodien notika dažādu nozaru arodbiedrību pārstāvju kopsapulce, kurā tika apspriests medicīnas darbinieku akciju atbalsts. Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības padomes sēdē tiks apspriesta iespēja rīkot protesta akciju.

Protesta akciju mērķis — nodrošināt Latvijas iedzīvotāju vienādas tiesības uz pieejamiem un kvalitatīviem veselības aprūpes pakalpojumiem, informēja arodbiedrībā.
"Arodbiedrības nedrīkst klusēt, ja valdība nolēmusi turpināt iesākto Latvijas iznīcināšanas politiku," — iepriekš norādīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Ziņu lente
0