Noslēgti Lukoil un AMIC darījumi par DUS pārdošanu Latvijā un Polijā

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Pāriet pie mediju bankasРабота автозаправочной станции "Лукойл"
Работа автозаправочной станции Лукойл - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kompānija LUKOIL februārī parakstīja līgumu ar AMIC Energy Management GmbH par aptuveni 230 degvielas uzpildes staciju pārdošanu Lietuvā, Latvijā un Polijā.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Slēgti Lukoil un Austrijas AMIC Energy Management GmbH darījumi par degvielas uzpildes staciju pārdošanu Latvijā un Polijā, drīz tiks slēgts arī darījums Lietuvā, informēja AMIC Energy izpilddirektors Ginters Meijers.

"Jā, mēs saņēmām monopola kontroles iestāžu atļauju (aktīvu — red.) pirkšanai. Darījumi Latvijā un Polijā tika slēgti 2016. gada 21. martā. Drīz vien darījums tiks slēgts Lietuvā," — pastāstīja Meijers.

Februārī LUKOIL parakstīja līgumu ar AMIC Energy Management GmbH par aptuveni 230 degvielas uzpildes staciju pārdošanu Lietuvā, Latvijā un Polijā. Darījumus tika plānots slēgt 2016. gada otrajā ceturksnī pēc apstiprinājuma saņemšanas no šo valstu monopola kontroles iestādēm.

Порт в Риге - Sputnik Latvija
Lielāko Latvijas uzņēmumu reitings un padomju mantojums

Saskaņā ar vienošanos, DUS tīklu Lietuvā un Latvijā pārvaldīs kompānijas UAB Luktarna un AS VIADA Baltija.

2016. gada laikā AMIC pieņems lēmumu par iespējamo degvielas uzpildes stacijas Lukoil rebrendingu Polijā un darbības atsākšanu ar Energy AMIC zīmolu. DUS Lietuvā un Latvijā turpinās strādāt ar Lukoil zīmolu uz laiku līdz 5 gadiem.

Naftas kompānija pieņēma lēmumu pārdot savus aktīvus Latvijā un Lietuvā pagājušā gada beigās. Lukoil prezidents Vagits Aļekperovs  paskaidrojis šo lēmumu ar to, ka Baltijas valstīs pastiprinājies pret Krieviju vērsts noskaņojums. Viņš atzina, ka tuvāko gadu laikā LUKOIL neplāno paplašināties Eiropā.

Ziņu lente
0