Politika

Sputnik Latvija ir atgriezies pie saviem lasītājiem domēna zonā .com

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasSputnik
Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar negaidīti tika bloķēts ziņu portāls .lv zonā, neskatoties uz to, ka Sputnik Latvija darbība pilnībā atbilst valsts likumdošanai.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Informācijas aģentūra un radio Sputnik ir atsākusi ziņu portāla Sputnik Latvija darbību krievu un latviešu valodās domena zonā.com sakarā ar portāla pēkšņo bloķēšanu domēna zonā.lv no Latvijas varas iestāžu puses.

Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Latvijas varas iestādes bloķē Sputnik, taču mobilā lietotne ir pieejama

Sputnik žurnālistu un redaktoru profesionālā komanda arī turpmāk stāstīs lasītājiem par starptautiskiem un vietējiem notikumiem, informēs par ekspertu viedokli dažādākajos jautājumos. Turklāt visiem lasītājiem Latvijā ir pieejama Sputnik mobilā lietotne latviešu un krievu valodās, kas piemērota platformām iOS un Android.

Vakar Sputnik Latvija saņēma oficiālu informāciju par resursa slēgšanu domēna zonā. lv. Atsaucoties uz Latvijas ĀM pieprasījumu, domēna reģistrators informēja portāla vadību par to, ka "domēna nosaukuma sputniknews.lv reģistrācija pārkāpj Eiropas Padomes lēmumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu."

Informatīvās aģentūras Rossija segodņa ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kiseļovs uzskata Sputnik Latvija bloķēšanu par paniku

Februārī Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) Latvijas televīzijas kanālā LNT aicināja slēgt interneta portālu Sputnik Latvija. Viņš pavēstīja, ka Sputnik Latvija "uzbrūk Latvijas mediju telpai" un nosauca to par propagandisku. Deputāts pieprasīja "juridiski un tehniski" atrisināt "propagandas"problēmu.

Aģentūras Sputnik pārstāvji pēc resursa bloķēšanas uzsvēra, ka Sputnik latviešu valodā nepārkāpj valsts spēkā esošo likumdošanu, kas neprasa obligātu reģistrāciju interneta mediju darbībai valsts teritorijā. Tātad Sputnik nav pārkāpis valsts normatīvos aktus.

Krievijas Ārlietu ministrija izvērtēja Latvijas varas iestāžu darbības. Oficiālas amatpersonas pauda uzskatu, ka tā ir atklātas cenzūras izpausme un aicināja  EDSO pārstāvi plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos, kā arī attiecīgās starptautiskās organizācijas izvērtēt diskrimināciju, kam pakļauts aģentūras Sputnik interneta portāls Latvijā.

"Izvirzītās apsūdzības par ES Padomes lēmuma pārkāpumu par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālā veseluma, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu uzskatām par nepamatotām un politiski motivētām," – norādīts ĀM informācijas un preses departamenta komentārā.

Sputnik ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0