Drošības dienesti saņems informāciju par visiem aviopasažieriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašreizējā situācija kardināli atšķiras no tās, kādā dzīvojām pirms trim gadiem. Ir jāsaprot, ka zināmā mērā jāmaina arī kārtība, lai tiktu galā ar jaunajiem draudiem, uzskata IeM vadītājs.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Latvijas Iekšlietu ministrija ir izstrādājusi likumprojektu, kas ļaus Drošības policijai saņemt informāciju par visiem aviopasažieriem, kas ierodas valstī vai pamet to, otrdien ziņoja valsts iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Александр Вешняков - Sputnik Latvija
Izvēle ir Latvijas ziņā: aizsargāties no terorisma vai mītiskajiem krievu draudiem

"Likumprojekts jau ir izstrādāts, bet tas vēl ir jāapstiprina valdībai un jāpieņem Saeimai," — ministrs paskaidroja žurnālistiem.

Kozlovskis aicināja Latvijas iedzīvotājus saprast, ka tas ir nepieciešams lēmums.

Ministrs norādīja, ka pašreizējā situācija kardināli atšķiras no apstākļiem pirms trim gadiem. Tāpēc ir jāsaprot, ka dažas lietas ir jāmaina, lai mazinātu jaunos riskus.

Kā piemēru viņš minēja sevi un piezīmēja, ka viņu nemulsina nepieciešamība sniegt personas datus, ja viņš dodas ceļojumā. Gluži otrādi, ministrs piebilda, ka jutīsies mierīgāk, zinot, ka lidostā nav personu ar aizdomīgiem mērķiem.

Agrāk Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka valsts neatrodas teroristu uzmanības centrā un pavēstīja, ka kārtējo teroraktu novēršanai Eiropā ne tikai jāpalielina drošība lidostās un citviet, kur cilvēki  pulcējas lielā skaitā – nepieciešama arī intensīva specdienestu darbība.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs pēc teroristu uzbrukumiem Briselē pavēstīja, ka Krievija ir gatava sniegt informāciju par valsts iedzīvotāju aizsardzību no reālā ienaidnieka – starptautiskā terorisma, ņemot vērā valsts plašo pieredzi cīņā pret teroristiem. Viņš piebilda, ka pieņemt šo palīdzību ir svarīgāk nekā censties parādīt Maskavu nelabvēlīgā gaismā.

Ziņu lente
0