Rinkēvičs cer uz ārvalstu latviešu palīdzību

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЛатышский национальный праздник "Лиго"
Латышский национальный праздник Лиго - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrs uzskata latviešu diasporu ārvalstīs "par vēl neizmantotu potenciālu".

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Ārzemēs dzīvojošie latviešu uzņēmēji var palīdzēt pašmāju eksportam atrast izeju uz jauniem tirgiem, – paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pēc tikšanās ar Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) un Eiropas Latviešu apvienības pārstāvjiem, vēsta LETA.

Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Ardievu, Latvija: iedzīvotāji joprojām pamet valsti
Ministrs atzīmēja, ka Latvijas simtgades svētkiem ir jākļūst par svētkiem visiem latviešiem visā pasaulē, un Ārlietu ministrija īpaši rūpēsies, lai ārpus Latvijas mūsu valsts vārds izskanētu kā vēstījums par to, ka Latvija ir Eiropas kopīgās vēstures daļa.

"Latvijas simtgadē ir jānostiprina mūsu valstiskuma apziņa un jāapvieno mūsu tautieši. Tāpēc ir svarīga aktīvās diasporas iesaiste, kura palīdzētu rast individuālu pieeju, lai uzrunātu mūsu daudzos tautiešus pasaulē," uzsvēra Rinkēvičs.

PBLA pārstāvji pastāstīja, ka pašlaik rit aktīvs Pasaules latviešu ekonomikas un inovācijas foruma organizatoriskais darbs, kas 2016. gada decembrī norisināsies Austrālijas pilsētā Melburnā. PBLA aicināja Latvijas valdību aktīvi piedalīties šajā forumā.

Latviešu valoda pasaules kartē - Sputnik Latvija
Latviešu valoda pasaules kartē

 

 

Ziņu lente
0