Prezidents Vējonis aprīlī sasauks Nacionālās drošības padomes sēdi

© Foto : president.lvПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 30.martā atsāks pildīt savus pienākumus. Lai risinātu nacionālās drošības jautājumus, viņš aprīlī sasauks kārtējo Nacionālās drošības padomes (NDP) sēdi.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Valsts prezidents Raimonds Vējonis 30.martā atsāks pildīt savus  pienākumus pilnā apmērā, tiek ziņots prezidenta oficiālājā mājaslapā. Aprīlī prezidents plāno sasaukt Nacionālās drošības padomes sēdi.

Trešdien Latvijas prezidents informēja par savu atgriešanos pie pienākumu pildīšanas pēc slimības. 30.martā plkst.15 Vējonis organizē preses konferenci savā rezidencē Jūrmalā. Prezidents jau aktīvi strādā ar dokumentiem un regulāri tiekas ar premjeru Māri Kučinski.

Pēdējās tikšanās laikā, kā vēsta aģentūra LETA, prezidents un premjerministrs pārrunājuši jautājumu par Briselē notikušajiem teroraktiem un drošības stāvokli valstī.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Prezidents iestājas par vārda brīvību hibrīdkarā
Ņemot vērā nacionālās drošības jautājumus, Raimonds Vējonis tikšanās laikā darīja zināmu, ka aprīlī ieplānota kārtējā Nacionālās drošības padomes sēde.

Saskaņā ar likumu Valsts prezidentam Nacionālās drošības padomes sēdes (NDP) jāsasauc reizi ceturksnī. Kārtējās sēdes dienas kārtība netiek izpausta.

Prezidents un premjerminstrs apsprieda pārrunu gaitu par Latvijas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD). Neatkarīgi no konkrēta iestāšanās datuma, pievienošanās OECD ir svarīgs Latvijas uzdevums, uzsvēra prezidents. Vējonis un Kučinskis bija vienisprātis, ka Latvija ir izpildījusi prasības, lai tuvākajā laikā varētu pievienoties OECD.

"Cīņa ar korupciju un naudas atmazgāšanu, finanšu sistēmas uzraudzība, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršana ir Latvijas ilgtermiņa intereses," uzsvēra valsts galva.

Valsts prezidents aicināja veikt nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu efektīvu finanšu sistēmas uzraudzību.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Prezidents Vējonis izrakstīts no slimnīcas
18. janvārī prezidents tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā. Nākamajā dienā mediķi pieņēma lēmumu pārvest pacientu uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardioloģijas nodaļu. 49 gadus vecajam Vējonim tika atklāta sepses infekcija, kas skāra sirds vārstuļus, un jau divām dienām tika veikta sirds operācija.  Operāciju, kas ilga 4,5 stundas, vadīja  kardioloģijas centra kardioķirurgi ar profesoru Romānu Lāci priekšgalā. 26. februārī Vējonis tika izrakstīts no slimnīcas un turpināja rehabilitāciju pēc centrā "Vaivari", pēc tam atsāka darbu savā Jūrmalas rezidencē.

Prezidenta pienākumus viņa slimības laikā pildīja Saimas priekšsēdētāja  Ināra Mūrniece.

Ziņu lente
0