No darba atlaists policists, kas ņirgājies par aviokatastrofas upuriem

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasМосквичи несут цветы к представительству Ростовской области в столице
Москвичи несут цветы к представительству Ростовской области в столице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No darba atlaists Rīgas pašvaldības policijas darbinieks Jānis Bruševics, kurš savā profilā Facebook publicēja frāzi " nekas traks, jo tie lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi" par bojāgājušajiem Boeing pasažieriem.

Пассажирский самолет Boeing-737-800 разбился при посадке в аэропорту Ростова-на-Дону - Sputnik Latvija
Rostovā pie Donas gājis bojā aviokompānijas Fly Dubai laineris Boeing (video)
RĪGA, 23. marts — Sputnik. Šodien Rīgas mērs Nils Ušakovs publicēja informāciju sociālajā tīklā Facebook par to, ka pārtrauktas darba attiecības ar Rīgas pašvaldības policijas darbinieku, kurš pēc Krievijā notikušās traģēdijas uzrakstīja aizvainojošo komentāru.

"Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks, kurš ir absolūti nepieņemami izteicies sociālajos tīklos par Krievijas aviokatastrofā bojā gājušajiem, pēc sarunas ar savu priekšniecību ir pieņēmis lēmumu uzrakstīt atlūgumu. Rīgas Pašvaldības policijas vadība ir nosūtījusi iesniegumu Drošības policijai, lai tiktu pārbaudīts, vai šie izteicieni nepārkāpj likumu normas," – savā publikācijā paskaidroja Nils Ušakovs.

Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks, kurš ir absolūti nepieņemami izteicies sociālajos tīklos par Krievijas…

Опубликовано Нилом Ушаковым 23 марта 2016 г.

Skandalozā komentāra autors Jānis Bruševics centās labot situāciju pēc tam, kad informācija par viņa komentāru kļuva zināma ne vien pašvaldības policijas vadībai, bet arī pilsētas mēram. Svētdien, 20. marta rītā Bruševics rakstīja: "Labsrīts. Vēlos atvainoties par maniem sākotnējiem izteicieniem par lidmašīnas katastrofā bojāgājušajiem, Krievijā. Man nebija sliktu nodomu, vai necieņa, protams attaisnojumu šādai rīcībai nav un apzinoties, ka sākumā tas tika rakstīts kā "joks nevietā", komentārs tika izdzēsts. Vēlreiz piedodiet un izsaku līdzjūtību bojāgājušajiem." Pēc tam policists savu profilu bloķējis.

Atvainošanās nāca par vēlu.

Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lukasa paziņojums sakarā ar viena RPP darbinieka nepieņemamo rīcību, komentējot sociālajos tīklos Krievijā notikušo aviokatastrofu. Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par iespējamību turpināt darba tiesiskās attiecības ar šo darbinieku. Policija pauž nožēlu un atvainojas par sava darbinieka rīcību. No savas puses vēlos izteikt pateicību visiem, kas pievērsa uzmanību šim incidentam," – žurnālistiem svētdienas rītā stāstīja N.Ušakovs.

Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lukasa paziņojums sakarā ar viena RPP darbinieka nepieņemamo rīcību komentē…

Опубликовано Нилом Ушаковым 20 марта 2016 г.

Traģēdijas hronika

19. martā pl. 3.42 aviokatastrofā Rostovā pie Donas bojā gāja pasažieru laineris Boeing 737-800 reisā no Dubaijas. Lidmašīna  nokrita līdzās pacelšanās un nolaišanās joslai, cenšoties nosēsties sliktas redzamības apstākļos. Izmeklēšanas komiteja uzskata, ka aviokatrastrofu, iespējams, izraisījis tehnisks bojājums, sarežģīti laika apstākļi vai ekipāžas kļūda.

Lidmašīnā bija 55 pasažieri (44 Krievijas, 8 Ukrainas, 2 Indijas iedzīvotāji un 1 Uzbekistānas pilsonis), kā arī 7 ekipāžas locekļi (2 Ukrainas pilsoņi, 1 Krievijas, 1 Kipras, 1 Kopumbijas, 1 Kirgīsijas un 1 – Seišelu salu pilsonis). Visi viņi ir gājuši bojā.

Ziņu lente
0