Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem patīk ceļot

CC BY 2.0 / Luigi Mengato / Туристы в Латвии
Туристы в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa republikas iedzīvotāju šogad plāno doties tūrisma braucienos

Rīga, 12. marts – Sputnik. Aptuveni 63% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šogad plāno doties ceļojumā. Par to liecina socioloģisko pētījumu kompānijas TNS un telekanāla LNT veiktā aptauja.
23% plāno doties ārpus republikas, bet aptuveni 20% — paceļot pa Latviju. Vienlaikus 27% aptaujāto neplāno ceļojumus, bet 10% vēl nav izlēmuši.

Сik tērējam

Екатерина Касьянова - Sputnik Latvija
Viedoklis
Maskava — Rīga: kaķi arī ņemsim līdzi

Mazāk nekā trešdaļa no tiem, kas iecerējuši doties ceļojumā, konkrētam braucienam ir gatavi iztērēt vairāk nekā 300 eiro par cilvēku (transports, naktsmītnes un citi izdevumi). Aptuveni ceturtdaļa iedzīvotāju, kam ieplānoti tāli braucieni, plāno tērēt no 50 līdz 150 eiro, un 10% — mazāk nekā 50 eiro. Aptuveni trešdaļa spēs samaksāt par ceļojumu līdz 250 eiro, 7% respondentu nedeva konkrētu atbildi. Socioloģiskais pētījums tika veikts internetā no 1. līdz 3. martam.

Pieticīgas izmaksas

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Liela daļa Latvijas iedzīvotāju iztiek ar 450 eiro mēnesī vai mazāk

Salīdzinoši pieticīgās summas, kas Latvijas iedzīvotāji atvēlē tūrismam, var izskaidrot ar nelielajiem ienākumiem. Vairāk nekā 40% darbspējīgo iedzīvotāju vecumā no 30 līdz 55 gadiem ir pakļauti nabadzības riskam. Centrālā statistikas pārvalde savā ziņojumā par 2015. gadu informēja, ka strādājošo daļa, kuru alga pēc nodokļu nomaksas nepārsniedz 450 eiro mēnesī, sasniedz 48,5%.

Tūristi mīl Rīgu

Pati Latvija ir ļoti pievilcīga tūristiem. Pērn biežāki Latvijas Republikas viesi bija no Dānijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Ukrainas un Krievijas, turklāt krievi gada beigās bija vairākumā. Rīgu, kur ir ko paskatīties un kur izklaidēties, gada laikā apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni viesu.

Kurš pasaulē ir dāsnākais? - Sputnik Latvija
Kurš pasaulē ir dāsnākais?

 

Ziņu lente
0