Imantas pedofils stāsies tiesas priekšā. Pašlaik lietā ir 7 cietušie.

© Sputnik / Tabildi Kadyrbekov / Pāriet pie mediju bankasИсправительные колонии
Исправительные колонии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieņemts lēmums saukt pie atbildības noziedznieku par vardarbību pret mazgadīgajiem bērniem pretdabiskā veidā. Saskaņā ar ekspertīzes rezultātiem, vīrietis ir atzīts par rīcībspējīgu.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Rīgas tiesas apgabala prokuratūra saukusi pie atbildības tā saukto "Imantas pedofilu" par seksuāla rakstura noziegumiem pret mazgadīgām meitenēm. Šo informāciju aģentūrai LETA paziņojusi Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

"Prokurors pieņēma lēmumu saukt vīrieti pie kriminālatbildības par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar mazgadīgiem bērniem, pielietojot draudus, vardarbību un upuru bezpalīdzīgo stāvokli," — sacīja Sutugina.

Noziedznieks apsūdzēts arī par nepilngadīgo pavešanu netiklībā.

Наручники на двери - Sputnik Latvija
Jaunas nianses Imantas pedofila lietā

Agrāk jau tika ziņots, ka pagājušā gada augustā policija aizturējusi 20 gadu veco vīrieti par smagiem seksuāliem noziegumiem — uzbrukumiem meitenēm daudzdzīvokļu māju kāpņutelpās Zasulaukā un Imantā.

Ekspertīzes slēdziens apliecina, ka noziedznieks ir rīcībspējīgs. Viņš sadarbojās ar izmeklēšanu un sniedza liecības. Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrotas divas jaunas noziegumu mēģinājumu epizodes, kas notikušas 2014. gada rudenī, kad vīrietis mēģinājis uzbrukt mazgadīgām meitenēm, taču tas nav izdevies nejaušu garāmgājēju dēļ.

Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs informēja, prokuratūrai nodotajā lietā figurē septiņas cietušās – mazgadīgas meitenes.

Policija turpina izmeklēt divus līdzīgus noziegumus 2014. gadā, ko varētu būt izdarījis aizdomās turētais.

Ziņu lente
0