Cieta roka un maiga sirds: sievietes likuma sardzē

© Baltnews/Nikita KuzminПолицейские на параде в Латвии
Полицейские на параде в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas darbinieku vidū lielāks ir vīriešu skaits, taču tiesvedībā daiļais dzimums ir pārsvarā.

RĪGA, 7. marts — Sputnik. Latvijas tiesās un prokuratūrās strādā galvenokārt sievietes, bet lielākajā izmeklēšanas iestādē – Valsts policijā, vīrieši ir pārsvarā, liecina aģentūras LETA dati.

Šobrīd Valsts policijā strādā aptuveni 6,3 tūkstoši amatpersonu ar speciālām dienesta pakāpēm— operatīvie darbinieki un izmeklētāji. Par to aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins.

Sievietes veido 38% kopējā Valsts policijas sastāva.

Valsts policijā strādā arī aptuveni 700 brīvā līguma darbinieki, kas izpilda palīgfunkcijas, 75% no tiem ir sievietes.

Saskaņā ar datiem pagājušā gada beigās, Latvijā strādā 457 prokurori, 282 no viņiem ir sievietes, tas ir 61,7% no visa tiesībsargājošā korpusa darbinieku skaita.

Tiesu sektorā strādā 430 tiesneses un 99 tiesneši.

Plašu rezonansi šonedēļ izraisīja deputāta Valda Kalnozola (ZZS) vārdi no Saeimas tribīnes par to, ka tiesībsargājošo iestāžu darbu ietekmē tajā strādājošās sievietes, jo dāmas savos lēmumos ņemot vērā emocijas, nevis loģiku.

2. martā Saeima atļāva izskatīt krimināllietu pret Kalnozolu. Deputātam uz laiku tika atņemtas tiesības piedalīties parlamenta sēdēs un balsošanā. Ierobežojums paliks spēkā līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai brīdim, kad stāsies spēkā notiesājošs tiesas spriedums.

17. martā Rīgas rajona tiesa turpinās izskatīt krimināllietu pret Kalnozolu par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Pats deputāts norāda, ka tā ir sadzīves lieta un viņam uzrādīto apsūdzību uzskata par nepamatotu.

Ziņu lente
0