Atkal arēnā: Rīgas cirks dodas viesizrādēs

© Sputnik / Oksana DzadanРижский цирк Фантазия
Рижский цирк Фантазия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauno programmu "Tropu fantāzija" būs iespēja vērot Salaspils, Daugavpils, Jelgavas, Gulbenes un Rīgas iedzīvotājiem. Rīgā izrāde notiks Kongresu namā.

RĪGA, 28.feb — Sputnik. Rīgas cirka izrādes notiks piecās pilsētās. Pēc atgriešanās izrāde notiks Rīgas Kongresu namā.

Cirks izstāsies ar jaunu programmu "Tropu fantāzija", kas sagatavota sadarbībā ar Kubas nacionālo cirku. Programmā piedalās aktieri no Kolumbijas, Vācijas, Beļģijas un Latvijas: horeogrāfi, akrobāti, gaisa vingrotāji, žonglieri, klauni un citi. Skatītāji redzēs arī numurus ar dzīvniekiem un putniem — papagaiļiem, zirgiem un suņiem.

Kur notiks Rīgas cirka izrādes

• 2. martā, 18.30 — Salaspils, Kultūras nams "Enerģētiķis”
• 4. martā, 18.00 — Daugavpils, Daugavpils kultūras nams
• 10. martā, 18.00 — Krustpils, Krustpils kultūras nams
• 11. martā, 18.00 — Jelgava, Zemgales Olimpiskais centrs
• 12. martā, 18.00 — Gulbenē, Sporta skola
• 13. martā, 13.00 — Rīga, Rīgas Kongresu nams

Cīņas par arēnu

Kopš 11. februāra Rīgas cirka ēka ir slēgta apmeklētājiem. Kultūras ministre Dace Мelbārde pēc iepazīšanās ar Būvniecības valsts kontroles biroja secinājumiem pieņēma lēmumu  nekavējoties slēgt cirku.

Рижский цирк Фантазия - Sputnik Latvija
Zvērīgs cirks: laimīgi dzīvnieki pret dzīvnieku aizstāvjiem
Cirkam tika dots uzdevums turpināt darbu kā juridiskai organizācijai – "turpināt Latvijā cirka tradīciju šā brīža situācijā, kad nav iespējams rīkot cirka izrādes tai paredzētajā ēkā".

Kā ziņots, janvārī Rīgas cirka ēkā noritēja Starptautiskais cirka festivāls "Zelta Kārlis – 2016". Festivāla dalībnieki no Krievijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Vācijas, Ēģiptes, ASV, Zviedrijas, Moldovas, Somijas, Polijas, Rumānijas, Šveices, Baltkrievijas un, protams, arī no Latvijas demonstrēja savu meistarību stingrai žūrijai.

Toreiz Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska lepni stāstīja Sputnikam, ka konkurss ar katru gadu kļūst arvien populārāks un piesaista jaunus dalībniekus. Viņa bija pārliecināta, ka Latvijas cirka mākslai ir nākotne.

Rīgas cirka ēka, ir viena no vecākajām cirka ēkām Eiropā, tā ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka celta 1888. gadā.

Ziņu lente
0