Politika

Kučinskis: Latvijai izdosies integrēt bēgļus sabiedrībā

© REUTERS / Fabrizio BenschМигранты ожидают регистрации в Берлине
Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija arī turpmāk uzņems bēgļus, - valdības galva Māris Kučinskis paziņoja pec tikšanās ar Baltijas valstu premjeriem.

RĪGA, 28. feb — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis piektdien, tiekoties ar Baltijas valstu premjerministriem, apsprieda politiku patvēruma meklētāju jautājumā.

"Pirmās ģimenes vieš cerības, ka spēsim Latvijā integrētus," atzina Kučinskis.

"Mēs pieskārāmies problēmas cēloņiem, jo miers Sīrijā un citās valstīs ir recepte, kas būtu nepieciešama, lai šis jautājums vairs nebūtu tik aktuāls," — paziņoja Kučinskis.

Не от нашего имени! - демонстрация против приема беженцев - Sputnik Latvija
Iedzīvotāji baidās no bēgļiem vairāk nekā no teroristu uzbrukumiem un kara
Viņš norāda, ka Latvija ir gatava turpināt bēgļu uzņemšanu. Pašlaik valstī uzturas tikai seši imigranti.

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass atzīmēja, ka Igaunija  no savas puses ir gatava darīt visu iespējamo, lai piedalītos bēgļu pārdalē Eiropas valstu starpā.

"Es ticu, ka šī vienošanās mūsu valstij ir pa spēkam. Piekrītu, ka ir jābūt nopietnam darbam, lai praksē viss izdotos," viņš uzsvēra.

Pirmie seši bēgļi – Sīrijas un Eritrejas iedzīvotāji Latvijā ieradās februāra sākumā. Saskaņā ar plānu, Latvijai ir jāuzņem 737 bēgļi. Lielākoties tie būs Sīrijas un Eritrejas iedzīvotāji.

Valdības pieņemtajā deklarācijā norādīts, ka Latvija neuzņems vēl lielāku skaitu bēgļu no Eiropas valstīm, ja šāds pasākums valstij tiks piedāvāts.

ES pierobežas aģentūra Frontex norāda, ka 2015. gadā Eiropas Savienībā ieradušies 1,8 miljoni migrantu. Lielākā daļa no viņiem no Turcijas dodas uz Grieķiju, lai pēc tam nokļūtu citās ES valstīs.

Ziņu lente
0