Vašingtona uzslavē Latviju par atbildīgu pieeju valsts aizsardzībai

© LiepājaВоеннослужащие Латвии
Военнослужащие Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas plānus palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% iekšzemes kopprodukta ASV valsts sekretāra vietnieks Entonijs Blinkens nosauc par teicamu piemēru citām NATO dalībvalstīm.

RĪGA, 26. feb — Sputnik. Vašingtona ir ļoti apmierināta ar Latvijas aizsardzības budžeta palielināšanās tempu, — tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, paziņoja ASV valsts sekretāra vietnieks Entonijs Blinkens.

Sarunā Blinkens pieminēja Latvijas aizsardzības budžetu, kas šogad sastāda 1,4% no iekšzemes kopprodukta, un plānus līdz 2018. gadam sasniegt 2% IKP, norādīts Latvijas ĀM vietnē sniegtajā ziņojumā.

"Tas ir labs piemērs un stimuls arī citām NATO dalībvalstīm, jo pret drošību ir jāizturas atbildīgi,” paziņoja ASV valsts sekretāra vietnieks.

Военные учения НАТО Operation Summer Shield на полигоне Адажи в Латвии - Sputnik Latvija
Politologs: atsakoties no NATO, Zviedrija samazina konflikta zonu Baltijā
Savukārt E. Rinkēvičs pateicās ASV par sniegto atbalstu drošības stiprināšanā, ASV spēku ilgtermiņa klātbūtni un regulārajām mācībām Baltijas reģionā.
"Austrumu robežas, kas vienlaikus ir arī NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža, drošības stiprināšana ir viena no Latvijas prioritātēm. Esam ieinteresēti arī turpmākā ciešā sadarbībā ar ASV, lai stiprinātu mūsu austrumu robežu," sacīja ministrs.

"Daudz labāk ir veikt preventīvus pasākumus, nekā cīnīties ar sekām. Tādēļ ASV karavīri Baltijas reģionā būs klātesoši tik ilgi, cik tas būs nepieciešams," norādīja A. Blinkens.
Diplomāti uzskata, ka gaidāmajā samitā NATO paziņos par iespējām aizsargāt alianses dalībvalstis no XXI gadsimta draudiem.

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Pārmaiņas austrumu flangā: Eiropā būs vairāk NATO

NATO samits Varšavā notiks 8-9. jūlijā. Tā ietvarots tiks lemts jautājums, kādi praktiski soļi būtu jāsper alianses militārās klātbūtnes pastiprināšanai Austrumeiropā.

Lēmums par militārās klātbūtnes būtisku paplašināšanu jau tika pieņemts Briselē februāra sākumā NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sēdē.

Ziņu lente
0