Māris Neikšāns piedalīsies rallijreidā "Baja Russia – Northen Forest"

© Foto : bajarussia.comМарис Нейкшанс
Марис Нейкшанс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenais Latvijas autosportists pirmo reizi izmēģinās spēkus šajās sacensībās. Viņš pilotēs unikālu automobili – Žana Luī Šlesēra būvētās mašīnas prototipu.


RĪGA, 18.feb – Sputnik. Māris Neikšāns, slavenais autosportists, astoņkārtējais Latvijas čempions autokrosā, rallijā, rallijkrosā un kartingā, piedalīsies starptautiskajā rallijreidā “Baja Russia – Northen Forest ", kas startēs 20.februārī Karēlijā. Šīs sacensības ir pasaules kausa sērijas rallijreidu pirmais posms. Tajā piedalīsies 31 komanda no desmit pasaules valstīm.

Māris nesen ir uzsācis trenera gaitas, un šis rallijs sniegs jaunu pieredzi, viņš teica intervijā portālam bajarussia. Šoreiz viņš pilotēs neparastu auto – franču autosportista Žana Luī Šlesēra, "tuksneša lapsas", automašīnas prototipu.

"Tā ir unikāla iespēja – es piedalīšos rallijā Krievijā, turklāt pasaules kausa sacensību posmā pilotēšu Žana Luī Šlesēra auto prototipu. Sacensības būs ļoti atbildīgas. Vēlāk inženieri varēs pielāgot un uzlabot mašīnu," — stāsta sportists.

Санный спорт. Архивное фото - Sputnik Latvija
Karognesējs izcīnījis pirmo zelta medaļu jaunatnes olimpiskajās spēlēs
Jau divas nedēļas viņš neatlaidīgi trenējas, lai uzlabotu formu, — "180 km distance ar ātrumposmiem  ir nopietns darbs," – uzskata Māris.

Gatavojoties rallijam, viņš konsultējas ar pieredzējušajiem kolēģiem no Krievijas – Vladimiru Čaginu un Sergeju Talancevu.

Pēdējo piecu gadu laikā Māris Neikšāns bieži apmeklē Krieviju – šeit dzīvo viņa draugi un paziņas, viņam patīk pati valsts un tās iedzīvotāji.

"Man pat krieviski runāt ir vieglāk nekā angliski – uz Krieviju braucu bieži. Maijā gaidāms rallijs Kanādā, tur būs laiks atcerēties arī angļu valodu," — saka Māris Neikšāns.

Тренер сборной Латвии по хоккею Леонид Береснев - Sputnik Latvija
Nosaukts hokeja izlases galvenais treneris
"Baja Russia – Northen Forest" notiek kopš 2003. gada. Šajā laikā rallijs kļuvis par labāko Krievijā. 2015. gadā organizatori meklēja jaunas trases un pārcēla to no Ļeņingradas apgabala uz Karēliju. Tas ir vienīgais sniega-ledus sacensību posms, kas notiks uz ceļiem ar sarežģītu trīsdimensiju reljefu. Pārējās sacensības ir "karstas": Katarā, Marokā, AAE, Spānijā, Itālijā, Portugālē un Polijā.

Šajā posmā piedalīsies ekipāžas no Krievijas, Nīderlandes, Venecuēlas, Brazīlijas, Čehijas, Polijas, Latvijas, Itālijas, Somijas un Baltkrievijas. Rallijā piedalīsies slaveni piloti, kas vairākkārt izcīnījuši uzvaru "Dakarā".

Baja — oficiāli atzīts rallijreids, ko Starptautiskā autosporta federācija (FIA) definē kā "sacensības šķēršļotā apvidū un uz koplietošanas ceļiem."

Ziņu lente
0