Vēstniecībā uzsākta dokumentu pieņemšana bezmaksas studijām Krievijā

© Sputnik / Sergey Malgawko / Pāriet pie mediju bankasКрымский федеральный университет имени В.И.Вернадского
Крымский федеральный университет имени В.И.Вернадского - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz studijām uz Krievijas Federācijas budžeta rēķina var pretendēt Latvijas iedzīvotāji, kas nav reģistrēti Krievijas teritorijā.

RĪGA, 17.feb — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā, KF Izglītības ministrija un Federālā aģentūra sadarbībai ar tautiešiem ārzemēs "Rossotrudņičestvo" ziņo par dokumentu pieņemšanu studijām Krievijas skolās un augstskolās uz KF budžeta rēķina.

Jaungada svētki Latvijas vēstniecībā Maskavā.  Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latviešu valoda Maskavā: to mācās gan bērni, gan pieaugušie

Krievijas vēstniecības mājaslapā ir sniegta detalizēta informācija par iespējām mācīties Krievijā. 2016/17.mācību gadā Krievijas Federācija ir gatava uzņemt studijām 85 cilvēkus.

Iesniegt dokumentus var gan Latvijas Republikas pilsoņi, gan nepilsoņi. Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši KF pasi ar reģistrāciju Krievijas teritorijā, ka arī Latvijā dzīvojošie citu valstu pilsoņi uz šo iespēju nevar pretendēt.

Kandidāti var iesniegt dokumentus jebkurai specialitātei jebkurā mācību iestādē, kas norādīta Krievijas augstskolu ārvalstu pilsoņu izglītības programmu vietnē. Informācija par Latvijas abiturientu pieņemšanas plānu pieejama šeit. Ārkārtas gadījumos iespējama uzņemšana studijām citās mācību iestādēs, taču tam nepieciešama KF Izglītības Ministrijas atļauja, ko pieprasa Krievijas vēstniecība.

Kandidātu atlase apmācībām notiek vairākās kārtās. Dokumenti ir jānosūta uz Krievijas vēstniecību elektroniskā vai dokumentu formātā līdz 2016. gada 16. martam.

Dokumenti, kas nepieciešami līdzdalībai konkursā:
• iesniegums-anketa ar fotogrāfiju;
• pases kopija: personas dati un uzturēšanās atļauja (ja kandidāts to saņēmis) ar notariāli apliecinātu tulkojumu;
• izglītības dokumenta kopija ar notariāli apliecinātu tulkojumu.

Pretendents var iesniegt dokumentus par sasniegumiem ārpus mācībām, par sabiedrisko darbu, par sarežģītu materiālo situāciju, kā arī speciālistu un sabiedrisku darbinieku rekomendācijas un  radošos darbus, kas atbilst izvēlētai specialitātei.

Izvēloties kandidātus, konkursa komisija ņem vērā:
• atestāta vidējo atzīmi;
• atzīmes profila priekšmetos;
• apbalvojumus olimpiādēs;
• sabiedrisko darbību;
• sociāli neaizsargātu stāvokli.

Vēstniecība veidos kandidātu sarakstu, ka arī perspektīvo kandidātu papildu sarakstu. Abi saraksti tiks publicēti vēstniecības mājaslapā pēc 2016. gada 25. marta.
Izraudzītie kandidāti tiks lūgti iesniegt papildu dokumentus.

Sagatavotie saraksti tiks izskatīti kopā ar Krievijas Izglītības ministriju. Informācija par pretendentu uzņemšanu tiks publicēta 2016. gada jūlijā-augustā.

Studentiem tiks piedāvāta izmitināšana un izmaksāta stipendija. Transportu līdz studiju vietai apmaksā pats abiturients.

Ja kandidāts neprot krievu valodu mācībām pietiekamā apjomā, tiek piedāvāta iespēja apmeklēt valodu kursus. Arī šajā mācību laikā viņam tiks izmaksāta stipendija.

Ziņu lente
0