Vivat, maestro: Andris Nelsons saņēmis prestižo Grammy prēmiju

© AP Photo / Steven SenneЛатвийский дирижер Андрис Нелсонс
Латвийский дирижер Андрис Нелсонс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valda uzskats: Grammy ir "Oskars" mūzikas pasaulē. To saņem dažādu stilu mūziķi, neatkarīgi no komerciālajiem panākumiem.

RĪGA, 16.feb — Sputnik. Latviešu diriģents Andris Nelsons un Bostonas simfoniskais orķestris ir izcīnījuši Grammy  nominācijā "Labākā orķestra uzstāšanās". Prēmijas laureāti tika pasludināti Microsoft teātrī Losandželosā.

Balvu diriģents saņēma par albumu Shostakovich: Under Stalin ’ s Shadow — Symphony No.10, ko ierakstīja kompānija Deutsche Grammophon. Albums tika izdots pagājušā gada 31. jūlijā. Bostonas simfoniskā orķesta ieraksts veikts 2015. gada aprīlī koncertzālē "Symphony Hall” Bostonā, Masačūsetsas štatā.

Laureāts atzīmēja, ka jūtoties pagodināts, saņemot prēmiju.

"Pateicos Bostonas simfoniskajam orķestrim un Deutsche Grammophon. Šī balva iedvesmo turpināt darbu pie Šostakoviča cikla. Mēs ceram, ka mūsu albums un cikls kopumā ļaus izjust kaisli un pieķeršanos šai neparastajai mūzikai", — Nelsons rakstā savā Facebook profilā.

© Screenshot/ANDRISNELSONSAlbums Shostakovich: Under Stalin"s Shadow — Symphony No.10
Albums Shostakovich: Under Stalins Shadow — Symphony No.10 - Sputnik Latvija
Albums Shostakovich: Under Stalin"s Shadow — Symphony No.10

Prēmiju " Grammy" nodibināja ASV mūzikas ierakstu kompāniju asociācija 1958. gada 14. martā. Grammy statuete – neliels apzeltīts gramofons uz koka pamatnes.

Prestižā balva tiek piešķirta visdažādāko stilu un virzienu skaņdarbiem neatkarīgi no komerciālajiem panākumiem un vietas hitu parādēs.

Andris Nelsons

Andris Nelsons ir dzimis Rīgā. Diriģentam ir 38 gadi. Mūziķa karjeru Nelsons ir sācis Latvijas Nacionālajā operā – 24 gadu vecumā viņš kļuva par LNO galveno diriģentu. 2006. gadā viņš uzņēmās Ziemeļrietumu Vācijas Filharmonijas orķestra vadību.

No 2008. gada — Birmingemas Simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs.  2010. gadā Nelsona uzstāšanās operas "Loengrīns" jauniestudējumā kļuva par labāko debiju Vāgnera mūzikas festivālā Baireitā (Vācija). 2013. gada maijā Nelsons uzņemās Bostonas simfoniskā orķesta vadību. Viņš sadarbojas  ar orķestriem visā pasaulē.

Aktieris un režisors Andrejs Žagars intervijā Sputnik pastāstīja, ka Nelsonu ievērojis, kad Nelsons vēl studējis un iecēlis talantīgo 24 gadus veco mūziķi par Nacionālās operas diriģentu. "To man nenācās nožēlot!" — atzīmē Žagars.

Ziņu lente
0