Pēc autobusa avārijas divi Latvijas iedzīvotāji no slimīcas izrakstīti, divi joprojām ārstējas

© Foto : The police and border guard Board of EstoniaДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига
ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
8. februāra naktī Jehvi — Tartu šosejas 52.kilometrā Rannapungerjes ciema rajonā kravas automašīna sadūrās ar pasažieru autobusu. Autobusa šoferis avārijas vietā gāja bojā traumu rezultātā, pasažieri tika nogādāti slimnīcā.

RĪGA, 14. feb. — Sputnik. Autobusa avārijā cietušās Latvijas un Krievijas pilsones izrakstītas no slimnīcas, diviem Latvijas iedzīvotājiem vēl nepieciešama rehabilitācija, informē Idu-Virumas centrālās slimnīcas pārstāvji.

Igaunijas policijas rīcībā esošie dati liecina: pirmdienas naktī  kravas automašīna, kas devās no Tartu uz Jehvi, zaudējusi kontroli uz slidenā ceļa un iebraukusi pretējā joslā, pa kuru uz Tartu devās kompānijas Lux Express reisa autobuss ar 19 pasažieriem un diviem vadītājiem. 49 gadus vecais autobusa šoferis gāja bojā, 13 pasažieri tika nogādāti slimnīcā, divi no viņiem atradās kritiskā stāvoklī.

ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Vēl viena autobusa avārija Igaunijā: vadītājs gājis bojā, 13 cietušie

Negadījuma laikā autobusā atradās 11 Krievijas pilsoņi (no tiem viens bija Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs), deviņi Latvijas pilsoņi, to skaitā arī bojā gājušais autobusa šoferis, un viena Igaunijas pilsone. Bērnu pasažieru vidū nebija.

Izvērtējot reanimācijā nogādātā Latvijas iedzīvotāja stāvokli, ārsti izlēma radīt mākslīgo komu. Idu-Virumas centrālās slimnīcas preses dienesta vadītājs Julo Veldre ziņoja Sputnikam, ka mediķi cīnās par pasažiera dzīvību un prognozes pagaidām būtu pāragras.

Otrs Latvijas pilsonis, kas tika nogādāts slimnīcā ļoti smagā stāvoklī, specifisko traumu dēļ bija nosūtīts uz Tartu universitātes klīniku.

"Pašlaik Idu-Virumas centrālajā slimnīcā ārstējas viens Latvijas pilsonis, kurš joprojām atrodas intensīvās terapijas palātā mākslīgās komas stāvoklī. Vēl viens cietušais, arī Latvijas pilsonis, atrodas Tartu pilsētas slimnīcā. Citi cietušie, viens Latvijas un viens Krievijas pilsonis no slimnīcas jau ir izrakstīti," — informēja slimnīcā.

Mediķi precizēja, ka Krievijas pilsone piektdien tika ar Krievijas organizēto speciālo transportu nogādāta Sanktpēterburgā.

Bīstams ceļš

ДТП с междугородним автобусом маршрута Петербург-Рига - Sputnik Latvija
Autobusa avārijā cietušais Latvijas iedzīvotājs vēl joprojām atrodas mākslīgajā komā
Pēdējā mēneša laikā gandrīz vienā un tajā pašā trases posmā Igaunijā ir notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi ar kompānijas Lux Express pasažieru autobusiem. 29. janvāra naktī Austrumviru apriņķī, Jehvi pagastā, šosejas Jehvi — Tartu — Valga 8.kilometrā autobuss, kas no Rīgas devās uz Sanktpēterburgu, iebrauca grāvī un apgāzās.

Ātrā palīdzība nogādāja Idu-Virumas centrālajā slimnīcā 12 cilvēkus, tai skaitā divus – smagā stāvoklī. Avārijas brīdī autobusā atradās 26 pasažieri un divi autovadītāji.

Izmeklēšana liecina, ka ātruma ierobežojumi netika pārkāpti; autobusa šoferis bijis skaidrā. Policija noskaidro incidenta apstākļus. Pašlaik saņemtie dati liecina, ka abi CSNg notikuši sarežģītu laika apstākļu dēļ.

Ziņu lente
0