Tagad mums atslēgs gāzi: Dzintars atkal ir parādā LG

© AP Photo / Normunds MezinsКомпания Дзинтарс
Компания Дзинтарс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja līdz 12.februārim kosmētikas ražotājs neapmaksās parādu pilnā apmērā, AS "Latvijas Gāze" pārtrauks gāzes padevi uzņēmumam.

RĪGA — 9.feb, Sputnik. Aģentūra LETA ziņo: AS "Latvijas Gāze" (LG) ir brīdinājis uzņēmumu "Dzintars" par gāzes padeves pārtraukšanu ražošanas cehā Mālu iela 30, Rīgā.
Gāzes padeve var tikt atslēgta, ņemot vērā parādu, kas izveidojies kopš 2015.gada marta. Arī pašlaik "Dzintars" rēķinus par patērēto dabasgāzi neapmaksā pilnībā. Tas LG rada bažas par iespējamu strauju parāda summas pieaugumu.

Gadījumā, ja parāds netiks pilnībā nomaksāts līdz 12.februārim, dabasgāzes padeve uzņēmumā tiks pārtraukta līdz brīdim, kad parāds tiks nomaksāts pilnā apmērā.

2015.gada 11.jūnijā LG vērsās tiesā par parāda piedziņu no "Dzintara". Oktobrī LG un "Dzintars" noslēdza izlīgumu un vienojās par parāda segšanas grafiku, taču "Dzintars" to neievēro, tādēļ LG ir pieņēmusi lēmumu par dabasgāzes atslēgšanu.

"Dzintars" ir viens no 100 lielākajiem nodokļu parādniekiem.

Agrāk LG brīdināja arī metalurģijas uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs" par dabasgāzes padeves pārtraukšanu, jo uzņēmums nokavējis jau vairākus maksājumu termiņus.

Kosmētikas fabrika "Dzintars" izveidota 1849.gadā. Tolaik tā bija Brīgera ziepju fabrika, kurā tika ražotas ziepes un sveces. Uzņēmums tirgoja arī no Francijas atvestās smaržas. Nosaukumu "Dzintars" uzņēmums ieguva 1951.gadā, kad tika veikta Rīgas nacionalizēto kosmētikas ražotāju reorganizācija un apvienošana.

Ofisu un ražotņu ēku kompleksu Mālu ielā "Dzintars" aizņem kopš 1970.gada. Šeit top simtiem dažādu kosmētisko līdzekļu, tiek izstrādāti un testēti visi uzņēmuma produkti.

 

Ziņu lente
0