Politika

Daugavpils mēru uztrauc bezdarbs, nevis "zaļie cilvēciņi"

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaМэр Даугавпилса Янис Лачплесис
Мэр Даугавпилса Янис Лачплесис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
BBC televīzijas šova scenārijā atainots konflikts starp NATO un Krieviju: reaģējot uz KF armijas iebrukumu Latvijas teritorijā, NATO nostājas sabiedrotās valsts pusē, un pasauli apdraud kodolkarš.

RĪGA — 8.feb, Sputnik. Latgali apdraud augstais bezdarba līmenis, nevis iebrukums no Krievijas puses, uzskata Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.
3.februārī britu televīzijas kanāls BBC-2 sāka daudzsēriju šova "Trešais pasaules karš: komandpunktā" demonstrāciju. Saskaņā ar šova sižetu Latvijas un Igaunijas teritorijā iebrūk KF armija. Latgalē, valsts austrumos atrodas Daugavpils, otrā lielākā pilsēta Latvijā.

"Ik reizi, kad Daugavpilī ierodas ārvalstu vai arī Latvijas žurnālisti vai politiķi un sāk meklēt "zaļos cilvēciņus", separātistus, ekstrēmistus, aģentus vai ko līdzīgu, praktiski visi vietējie vadītāji atbild vienādi – reāli draudi ir tie, ka skolēnu trūkuma dēļ ir jāslēdz skolas, ka bezdarba līmenis ir augstāks, bet algas un pensijas zemākas nekā citos reģionos," – Jāni Lāčplēsi citē RIA Novosti, atsaucoties uz Latvijas plašsaziņas līdzekļiem.

Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins jau ir pieprasījis ierosināt krimināllietu pret minētā šova autoriem. Filmā redzami kadri, kuros tiek iznīcināts Latvijas karogs.

Британский политик Джордж Галлоуэй - Sputnik Latvija
Britu politiķis par BBC filmu: propaganda aukstā kara garā

"Filmas autori ir pastrādājuši riebīgu noziegumu, jo apšaubāmā līmeņa fiktīvā šova laikā iznīcināja Latvijas karogu. Tas ir atklāts pazemojums mūsu valsts simbolam," – paziņoja Mamikins.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs BBC inscenējumu nodēvējis par bīstamu provokāciju ar politiskiem mērķiem.

"Scenārijs ir izdomāts. Tas izstrādāts ar politiskiem mērķiem: pirmkārt, tā ir iesaistīšanās informatīvajā karā, kura mērķis ir Krievijas demonizācija. Otrkārt, vēlme attaisnot militāri politisko lobiju prasības vairāk nekā četrkārt palielināt NATO izdevumus Eiropā. Treškārt, diskreditēt jebkādus politiskos spēkus Latvijā un Eiropā, kas objektīvi spriež par Krieviju un ieņem pragmatiskas pozīcijas," – raksta Vešņakovs.

Latvijā diskusijas par filmu sākās jau pirms tās iznākšanas. Reakcija ir daudzveidīga: no ironiska smaida līdz sašutumam. Sputnik ir apkopojusi interesantākos militāro speciālistu, politiķu un sabiedrisko darbinieku komentārus. Lasiet šeit>>

Ziņu lente
0