Pagājušajā nedēļā Latvijā pēc gripas miruši pieci cilvēki

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram

RĪGA — 3.feb, Sputnik. Pagājušās nedēļas laikā medicīnas iestādēs vērsušies 163 gripas slimnieki un septiņi cilvēki, kam diagnosticēta pneimonija, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Kopš epidēmijas sākuma slimnīcās nonākuši 320 cilvēki, kam diagnosticēta gripa, un 42 pacienti ar gripas radītu pneimoniju.

Četru nedēļu laikā SPKC ir fiksējis 13 letālus iznākumus, kam par cēloni kļuvusi gripa un tās radītās komplikācijas. Aizvadītajā nedēļā gripa ir laupījusi jau piecus cilvēkus; visiem bijušas hroniskas slimības. Cik zināms, neviens no viņiem nav saņēmis gripas vakcīnu.

Saskaņā ar SPKC rīcībā esošajiem datiem, pagājušajā nedēļā akūtas elpceļu vīrusu infekcijas rezultātā Latvijā visbiežāk slimojuši bērni vecumā no 5 līdz 14 gadiem, kā arī cienījama gadagājuma cilvēki vecumā no 65 gadiem.

Mediķi atzīmē arī nedēļas laikā par 2,8% pieaugušo pneimonijas gadījumu skaitu – 28,7 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Saslimšanas gadījumu pieaugums vērojams starp bērniem vecumā līdz četriem gadiem.

Aizvadītajā nedēļā reģistrēti 152 jauni gripas gadījumi. Absolūtā proporcija sastāda 155,8 saslimšanas gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Pagājušajā gadā šajā periodā saslimšanas gadījumu skaits bija lielāks.

Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā slimības intensitāte pārsniedz 200 gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku. Rīgā gripas slimnieku skaits ir lielākais – 269,9 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Ziņu lente
0