Politika

Zviedrijas neonacisti aicina izrēķināties ar bēgļu bērniem

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasСитуация с мигрантами
Ситуация с мигрантами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stokholmā noticis neonacistu un nekaunīgu futbola līdzjutēju masveida uzbrukums cilvēkiem ar tumšu ādas krāsu. Uzbrukuma laikā tika dalītas rasistiska satura skrejlapiņas

Rīga 1.feb — Sputnik. Piektdien vakarā apmēram simt melnā apģērbā tērpušos neonacistu un tā saucamie agresīvie futbola fani uzbruka cilvēkiem ar melnīgsnēju sejas ādu. Galvenie uzbrukuma mērķi bija bērni, kas bēgļu gaitās devušies bez vecākiem, ziņo Zviedrijas radio.Uzbrukuma laikā neonacisti dalīja skrejlapiņas ar aicinājumiem pārņemt varu valstī, kā arī izrēķināties ar nepilngadīgajiem bēgļiem. Šīs ziņas ir apstiprinājusi Zviedrijas policija.

Aculiecinieki stāsta, ka uzbrukums tika vērsts pret melnīgsnējiem cilvēkiem, sievieti hidžabā un radīja paniku metro stacijā T-Centralen!

Sākotnēji notikuma vietā atradās tikai pāris apsargi, kam veiksmīgi izdevās apturēt uzbrukuma vilni metro stacijas vestibilā un izsaukt policiju.

Беженец в Сербии - Sputnik Latvija
Straujuma: bēgļi nevēlas doties uz Latviju

Policija ziņo, ka trīs cilvēki aizturēti par kārtības traucēšanu, viens — par spēka pielietošanu pret amatpersonu, un viens cilvēks tiek turēts aizdomās par nelegālu aukstā ieroča glabāšanu!

Zviedrijas sabiedriskā televīzijas kanāla SVT programmā "Agenda", Zviedrijas iekšlietu ministrs Anderss Igemans paziņoja, ka starp neonacistiem bijuši arī Polijas iedzīvotāji.
„Situācijā, kad Stokholmas ielās parādās neorganizēts pūlis, rodas īpašs pamats bažām. Tomēr es uzskatu, ka drošības dienests un policija rīkojās atbilstoši. Rezultātā tika aizturēti vairāki neonacisti no Polijas," – norādīja iekšlietu ministrs.

Bērni, kas bēgļu gaitās devušies vieni, Stokholmā dzīvo 16 mājās. Pēc šī incidenta Stokholmas varas iestādes aicināja nepilngadīgos bēgļus neiziet uz ielas!

Stokholmā sestdiena aizritēja nemierīgi, taču bez starpgadījumiem. Dažu galēji labējo grupējumu pārstāvji, partijas „Zviedrijas demokrāti” biedri un "ultra" futbola  fani piedalījās pret imigrantiem vērstā demonstrācijā. Pret to vērsās otras, antirasistiski noskaņotas demonstrācijas dalībnieki, taču policijai izdevās nepieļaut pretēji noskaņoto cilvēku sadursmi.

Ziņu lente
0