Ekonomists pastāstīja, kā Baltijas valstis centīsies kompensēt katastrofu tranzītā

© Sputnik / Александр НатрускинАналитик Центра общественно-политических исследований "Русская Балтика" Александр Носович
Аналитик Центра общественно-политических исследований Русская Балтика Александр Носович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija un Lietuva lūgs naudu Eiropas Savienībai, aizbildinoties ar konfrontāciju ar Krieviju un Baltkrieviju, jo tranzīta nozarē tās skārusi īsta katastrofa, uzskata eksperts Aleksandrs Nosovičs.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Latvija un Lietuva vērsīsies ar lūgumiem pie Briseles, zaudējot lauvas tiesu peļņas, ko nesa tranzīts no Krievijas un Baltkrievijas, - abas valstis vienmēr ir cerējušas izdzīvot uz ārpolitikas rēķina, sarunā ar Sputnik Lietuva konstatēja politikas analītiķis un ekonomists Aleksandrs Nosovičs.

Atgādināsim, ka pērnā gada beigās kompānijas "Belorusskaja ņeftjanaja kompanija" meitasuzņēmums "BNK Limited" (Lielbritānija) uz nenoteiktu laiku apturēja naftas produktu ekspertu caur Klaipēdu, ko paredzēja jaunie līgumi. Klaipēdas ostas ģenerāldirektors Aļģis Lataks pieļāva, ka uzņēmuma naftas produkti ostā vairs neatgriezīsies vispār.

Города России. Калининград - Sputnik Latvija
Kaļiņingrada ir gatava pieņemt kravas no Baltkrievijas un sagaida Lietuvas šantāžu

Savukārt Maskava un Minska turpina nopietnas pārrunas par iespēju novirzīt uz Krievijas infrastruktūras objektiem Baltkrievijas tranzītu no Baltijas ostām.

Ekonomists uzsvēra, ka Latvijas transporta un loģistikas nozare jau ir cietusi katastrofu, tagad tas pats liktenis sagaida Lietuvu.

Tātad kaimiņienes – Latvija un Lietuva galu galā kopā stieps rokas Briselei cerībā uz finansiālu atbalstu, aizbildinoties ar kaut kādu konfrontāciju ar Krieviju un Baltkrieviju.

Носович рассказал, как страны Балтии будут пытаться компенсировать катастрофу с транзитом
Ziņu lente
0